Türkiye’de dört kişiden biri pozitif: İstanbul'da yoğunluk azaldı, sıra Anadolu'da

Düzenleyen:
Türkiye’de dört kişiden biri pozitif: İstanbul'da yoğunluk azaldı, sıra Anadolu'da

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Covid-19’da aktif vaka sayısı rekor kırmayı sürdürürken Omicron’da zirveyi gören İstanbul’da yoğunluk azalıyor. Anadolu’da ise yayılma hızı artışa geçti.

Yücel Kayaoğlu ANKARA

Türkiye’de salgının başından bu yana 100 binli rakamlarla günlük vaka rekoru kırılırken; pozitiflik oranı da giderek artmaya başladı. Yüzde 24’ün üzerinde çıkan testlerin pozitiflik oranı ile Türkiye’de şu anda her 4 kişiden biri Covid-19’a yakalanmış durumda. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son bir haftada 850 bine yakın yeni vaka tespit edildi. Aktif vaka sayısı da rekor kırmaya devam ederek 650 bine yaklaştı. Omicron’un odağı hâline gelen ve bir süredir günlük tespit edilen vakaların yarısından fazlasının çıktığı İstanbul’da ise yoğunluk azalıyor. İstanbul’daki vakalar toplam rakamların yüzde 41’ini oluşturuyor. Verilere göre İstanbul, Omicron’da zirveyi gördü ve gerileme başladı. Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte beklendiği gibi virüsün Anadolu illerindeki yayılma hızı da artıyor. Şubat sonuna kadar Anadolu illerindeki artışın süreceği belirtiliyor.

GERİLEME RAHATLATTI

100 bin nüfusta görülen haftalık vaka da 600’ü aşarak salgının başından bu yana en yüksek rakama ulaştı. Marmara Bölgesi ve Eskişehir, Ankara, Doğu Karadeniz, İzmir ve Muğla vaka yoğunluğu açısından risk taşıdığı belirtiliyor. Yapılan değerlendirmelerde “İstanbul’daki vaka sayısındaki gerileme salgın yönetimini rahatlattı. Anadolu’daki yükseliş de yönetilebilir durumda. Anadolu’da güvenilen bir başka nokta ise kümeleşmenin kış şartları sebebiyle az olması. Bu durum vakaların patlama yapmasını önleyecek” görüşü dile getiriliyor.

MECLİS'TE İKİNCİ TUR

TBMM’de Covid vakaları her geçen gün artarken, virüse yakalanan milletvekillerinin en az yarısının ikinci defa enfekte olması dikkat çekiyor. Son bir ayda sadece AK Parti’den 40 civarında milletvekili virüsü kaptı. Bu milletvekillerinin en az yarısı ikinci defa Covid’e yakalandı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...