Türkiye’de 6 bin hemofili hastası var

Türkiye’de 6 bin hemofili  hastası var

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Bülent Zülfikar, Türkiye'de 6 bin kişinin hemofili hastası olduğunu ve tedaviye eğer mümkünse 3 yaşından önce başlandığını belirtti.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bir pıhtılaşma bozukluğu hastalığı olan hemofilinin dünyada 250 bin, Türkiye’de 6 bin kişiyi etkilediğini belirten Prof. Dr. Bülent Zülfikar "Hemofili 10 bin doğumdan birinde görülüyor. Tedaviye çoğunlukla ilk kanamadan sonra, mümkünse 3 yaşından önce başlıyoruz. Hemofili ile yaşam, hastalığın getirdiği riskleri yüzünden kolay değil. Ancak hemofili hastalarının, küçükten başlayarak bu risklerin farkında olması, ailelerin de bu konuda dikkatli olması gerekiyor. Mesela, küçük yaştaki bir çocuğun hayatı, arkadaşlarıyla oynarken veya spor yaparken hastalığına bağlı olarak etkilenebiliyor. İlerleyen yaşlarda da mesleğini, hobilerini, sosyal hayatını her adımda gözden geçirmesi gerekebiliyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...