Türkiye, mini by-pass cerrahisinde eğitim üssü oldu

Düzenleyen:
Türkiye, mini by-pass cerrahisinde eğitim üssü oldu

SAĞLIK Haberleri

Türkiye, Avrupa'da seçilmiş birkaç merkezde yapılabilen mini by-pass cerrahisi ve kapalı kalp ameliyatlarının en çok yapıldığı ülkelerden biri hâline geldi.

Ziyneti KOCABIYIK

Yurt dışından birçok hastanın kapalı kalp ameliyatı yaptırmak için ülkemize geldiğini söyleyen kalp ve damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, Türk cerrahların aynı zamanda yurt dışında çeşitli merkezlerde bu konuda eğitim verdiğini de belirtti.

Prof. Dr. Çaynak, "Hem Doğu’dan hem de Avrupa’dan çok sayıda hasta ülkemizde kapalı by-pass ameliyatı olmak için ülkemize geliyor. Aynı zamanda ülkemiz minimal cerrahi konusunda üst düzey konuma ulaştı. Bunun yanı sıra kapak ameliyatlarının da aynı şekilde kapalı cerrahi ile yapılması konusunda eğitimler veriyoruz. Türkiye olarak kapalı kalp ameliyatlarının eğitim üssü olmuş durumdayız. Yurt dışından gelen doktorları eğitiyoruz" dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...