Türkiye Hastanesi'nde yüz güldüren operasyon: Hâdiye Teyze'ye göğüs kasından çene yapıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye Hastanesi'nde yüz güldüren operasyon: Hâdiye Teyze'ye göğüs kasından çene yapıldı

Sağlık Haberleri

Ağzında 5 aydır geçmeyen yara şikâyeti ile Türkiye Hastanesine başvuran Hâdiye Şahin’in kanser olduğu anlaşıldı. Nadir yapılan bir operasyonla sağ çene kemiği çıkarıldı. Yerine protez ve göğüs kasından yeni çene yapıldı.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ

İstanbul’da yaşayan 71 yaşındaki Hâdiye Şahin’in ağzındaki yara 5 aydır geçmiyordu. Eş dost tavsiyesiyle birçok ilacı denemesine rağmen yara kapanmadı. Ağzındaki yara yemek yemesini zorlaştırmaya ve ağrı yapmaya başlayınca Türkiye Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. İrfan Devranoğlu’na başvuran Hâdiye Teyze, beklemediği bir gerçekle karşılaştı. Yapılan muayenede hastanın ağız tabanında ve ağırlıklı olarak sağ çene kemiğini tutan bir tümör geliştiğini gören Prof. Dr. Devranoğlu, BT ve MR görüntülerine bakarak biyopsi istedi. Biyopsiden yapılan patoloji sonucunda Hâdiye Teyze'nin ağız kanseri olduğu ortaya çıktı.

AMELİYAT BEŞ SAAT SÜRDÜ

Hâdiye Şahin’i hemen ameliyata alan Prof. Dr. Devranoğlu, tümörün yayıldığı dokularla birlikte sağ çene kemiğini ve lenf bezlerini de temizledi. Beş saat süren bir ameliyatın sonunda tümörlü dokularından kurtulan Hâdiye Şahin bir süre karnından beslendikten sonra normal beslenmesine geçti. Böyle bir kanser cerrahisinin özellikli merkezlerde yapılabildiğine işaret eden Prof. Dr. Devranoğlu  “Ağız içinde yapılan bu tür cerrahi işlemlerden sonra hasarlı bölgeyi düzeltmek için de ameliyatlar yapılmalıdır. Özellikle estetiğin oldukça ön planda olduğu ağız ve yüz bölgesindeki yeniden yapılandırmada amaç, kayıp veya bütünlüğü bozulmuş dokuyu orijinal hâline en yakın forma getirebilmektir. Çiğneme, konuşma ve görünümü ideal olana ulaştırmaya çalışırken yaşam kalitesini de artırmayı hedefleriz” dedi.

GEÇMEYEN AĞIZ İÇİ YARAYI İHMAL ETMEYİN

Bu arada ağız içi yaraların ihmal edilmemesi gerektiği uyarısını da yapan Prof. Dr. Devranoğlu “Ağız içi kanserler dünyada altıncı sırada en sık rastlanan tümörlerdir. Ağız yaralarının aniden ortaya çıkması ve iki haftadan uzun sürmesi, şekil ve renk değiştirmesi kişinin aklına ağız kanserini getirmelidir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...