Türk çocuğunun sorunu bodurluk

Türk çocuğunun sorunu bodurluk

SAĞLIK Haberleri

Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması'na göre ülkemizde 5 yaş altında kısa boylu çocukların oranı %11-22 arasında değişiyor.

Türk halkının vitamin probleminin dünyanın diğer ülkelerinden biraz daha farklı olduğunu söyleyen Hacettepe Üniversitesi nbsp;Beslenme Bilimleri Anabilimdalı Öğretim Üyesi ve Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tanju Besler, Türkiye'nin bir güneş ülkesi olmasına rağmen D vitamini eksikliği ve etrafımızın denizlerle çevrili olmasına karşın fazla balık tüketilmediği için Omega-3 vitamini eksikliğinin ön planda olduğunu söyledi. 1970 yılından bu yana ülkemizde ekmek tüketiminin düşmesine paralel olarak B vitaminleri eksikliğinin sık görüldüğünü belirten Prof. Dr. Besler, "Kalsiyum, demir ve iyot eksikliği nbsp;ve buna bağlı ortaya çıkan hastalıklar ülkemizdeki önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor. nbsp;Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması'na göre 0-5 yaş arasındaki çocuklarımızın sadece %17'si zayıf, %20'si şişman. Ancak bu grupta Marmara Bölgesi'nde yaşayan çocuklar arasında bodurluk oranı %11.5'dur. Bu oran Doğu bölgelerimizde %22'lere çıkmaktadır. Bunun da nedeni vitamin ve mineral açısından eksik beslenmedir. Türkiye'de şişmanlık dışında bodurluk da önemli bir sorundur" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...