Trans yağlar hafızayı bozuyor
Düzenleyen:
Zeliha Mangırcıoğlu
SAĞLIK Haberleri
Bilim dünyası kremalı bisküvi, çikolata, kraker, cips, patlamış mısır, şekerleme, kuru pasta, salata, salata sosu, aperitif yiyecekler, kızartma yiyeceklerde bulunan trans yağların bir zararını daha ortaya çıkardı.
Kalp hastalıklarından karaciğer yağlanmasına kadar birçok olumsuz etkisi olan trans yağların alzheimer riskini de artırdığının ortaya konduğunu söyleyen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sibel Bölek “Bilimsel çalışmalar trans yağların özellikle orta yaş ve üzeri kişilerde hafıza kaybına yol açtığını, alzheimer olma riskini ise dört kat artırdığını ispat etti” dedi.