Trans yağlar hafızayı bozuyor

Trans yağlar hafızayı bozuyor

SAĞLIK Haberleri

Bilim dünyası kremalı bisküvi, çikolata, kraker, cips, patlamış mısır, şekerleme, kuru pasta, salata, salata sosu, aperitif yiyecekler, kızartma yiyeceklerde bulunan trans yağların bir zararını daha ortaya çıkardı.

Kalp hastalıklarından karaciğer yağlanmasına kadar birçok olumsuz etkisi olan trans yağların alzheimer riskini de artırdığının ortaya konduğunu söyleyen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sibel Bölek “Bilimsel çalışmalar trans yağların özellikle orta yaş ve üzeri kişilerde hafıza kaybına yol açtığını, alzheimer olma riskini ise dört kat artırdığını ispat etti” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...