Trafik kazaları sakat bırakıyor

Trafik kazaları sakat bırakıyor

SAĞLIK Haberleri

Yol Güvenliği Çalışma Grubu, trafik kazalarının önlenmesi amacıyla kamuoyu ve kanun koyucular nezdinde çalışmalar yapacak.

Ülkemizdeki trafik kazalarına bağlı oluşan yaralanma ve ölümlerin yüksekliği göz önüne alınarak, sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşları bir araya gelerek Küresel Yol Güvenliği Programı kapsamında bir çalışma grubu oluşturdu. Trafik kazalarında günde ortalama 10 kişinin öldüğünü ve 800'e yakın kişinin yaralandığını söyleyen Sağlık Enstitüsü Derneği Yol Güvenliği Program Direktörü Tanzer Gezer, nbsp;"Tüm dünyada insanların yaralanmasına neden olan olaylar arasında en yüksek oran % 28 ile trafik kazalarıdır. Trafik kazası sonucu meydana gelen yaralanmalarda, tedavi sonrasında ortalama %30 kalıcı sakatlık, %50 hareket kaybı oranları ile karşı karşıyayız. Bu platformun amacı trafik kazalarının meydana gelmesini, ölümleri ve sakatlıkları önleyici çalışmaların yapılmasını sağlamaktır" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...