Tıpta dönüm noktası: 10 kanser ölümünden birini önleyen kan testi deneniyor

Düzenleyen: / Kaynak: Daily Express
Tıpta dönüm noktası: 10 kanser ölümünden birini önleyen kan testi deneniyor

SAĞLIK Haberleri  / Daily Express

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) tarafından gerçekleştirilen bir çalışmada yeni bir kan testinin kanserli tümörleri semptomlar gelişmeden önce tespit edebileceği ortaya çıktı. Başarılı olduğu kanıtlanırsa, bu kan testi İngiltere'de her 10 kanser ölümünün birini önleyebilir.

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) tarafından yapılan yeni bir çalışmada, yaşları 50 ile 77 arasında değişen 140 bin İngiliz incelendi. Çalışmanın her yıl 16 binden fazla hayat kurtarma potansiyeline sahip olduğu belirtildi. Bilim insanları araştırmanın henüz bir sonuç vermemesine karşılık 'muazzam' bir potansiyele sahip olduğu konusunda iyimser olduklarını söyledi.

KANSERİN ÇIKIŞ NOKTASINI TESPİT EDEBİLİR

Çalışmayı yürüten King's College London'dan baş araştırmacı Profesör Peter Sasieni şunları söyledi:

“Bu kan testinin kanserden ölen insan sayısını önemli ölçüde azaltma potansiyeli çok büyük. Galler testi adı verilen kan testi, kana dökülen kansere bağlı DNA parçalarını alır ve vücudun hangi bölümünden geldiğini söyleyebilir. Sadece bu değil; test, tümörün vücudun neresinde geliştiğini de önererek kanserin tespit edilme biçiminde devrim oluşturabilir. Bu bir dönüm noktası olabilir” dedi.

İngiltere kanser araştırmaları ekibinde görev alan Rose Gray ise, “Bu tür araştırmalar, geç evre kanserlere karşı ilerleme sağlamak ve daha fazla hastaya iyi bir sonuç alma şansı vermek için çok önemlidir” şeklinde konuştu.


 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Daily Express
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...