Tıp camiası Doğa için seferber oldu

- Güncelleme:
Tıp camiası Doğa için seferber oldu

SAĞLIK Haberleri

Doğduktan 5 gün sonra SMA teşhisi konulan Doğa bebek 2 aylık oldu. Hastalığının durdurulabilmesi için tek şans yurt dışında gen tedavisi görmek. Bunun için de yaklaşık 50 milyon liraya ihtiyaç var.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Sağlık Bakanlığının verilerine göre Türkiye’de yılda ortalama 150 SMA’lı bebek dünyaya geliyor. Bu bebeklerden biri de Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden biyokimya uzmanı Dr. Nazlı ve genel cerrahi uzmanı Dr. İsmet Canpunar çiftinin ilk evlatları Doğa bebek. Doğduktan beş gün sonra SMA teşhisi konulan Doğa bebek iki aylık oldu. Teşhis konulduktan hemen sonra ülkemizde SGK tarafından ödenen ve SMA belirtilerinin ortaya çıkmasını geciktiren Spinraza tedavisi olmaya başlayan Doğa bebeğin hastalığının tam olarak durdurulabilmesi için tek şansı yurt dışında gen tedavisi görmek. Bunun için de yaklaşık 50 milyon liraya ihtiyaç var. 

ZAMANLA YARIŞIYORLAR

Meslektaşlarının ilk bebeklerinin sağlığına kavuşması için hekimler seferber oldu. En büyük hekim organizasyonlarından biri olan ‘Hekim Birliği’nin isimsiz kahramanları, yurdun dört bir yanında “Doğa Çiçek Açsın, Solmasın” sloganıyla tam bir seferberlik hâliyle harekete geçti. Valilik onaylı “Doğa İçin 1 bağış 1 Umut” kampanyasına destek yağmaya başladı. Hekim Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hatice Çerçi Balcı, Doğa’nın zamanla yarıştığını belirterek “Doğa çok erken teşhis aldığı için çok şanslı. Bilimsel makalelere göre ilk belirtiler 6. aydan itibaren görülmeye başlıyor ve geriye dönüşü olmuyor. Doğa’nın bu şansını kullanmasına izin verelim. Doğa’nın sadece 4 aylık bir süresi kaldı. Şu ana kadar gereken meblağın sadece yüzde 40’ı toplandı. Kalan kısmın bir an önce toplanabilmesi için meslektaşlarımızın, sanat camiasının ciddi desteğine ihtiyaç var” dedi.  

Tıp camiası Doğa için seferber oldu

KIZININ STANDININ BAŞINDA DURUYOR

Yıllarca emek verdikten sonra doktor olan baba İsmet     Canpunar da bizzat, sokakta açılan standın başında kızı için para topluyor. Doğa bebeğin annesi Dr. Nazlı Canpunar, “Hastalığın nasıl ilerlediğini çok iyi biliyoruz ve çaresizlik içinde kıvranıyoruz. Ne olur hastalığın bebeğimize dokunmadan geçip gitmesine yardımcı olun” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...