Tetanos ve kuduz aşı stoku tamam

- Güncelleme:
Tetanos ve kuduz aşı stoku tamam

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı, tüm bölgelerde enfeksiyon ve salgın riskine karşı suların yoğun şekilde klorlanması, şüpheli ishal vakalarında erken uyarı için düzenli numunelerin toplanması, çadır kentlere kuduz ve tetanos aşılarının dağıtılması gibi önlemler alıyor.

Bakanlık, depremden etkilenen illerde Halk Sağlığı Koordinasyon Merkezlerini kurdu. Ayrıca 80 bin 516 tetanos aşısı, 3.000 doz tetanos serumu ile kuduz aşıları deprem bölgesine sevk edildi.

Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Enes Gökler, çadır kentlerin her birinde muayene alanları oluşturulduğunu belirterek “Boğaz ağrısı olan veya ateşlenen çocuklar için ilaç dağıtıyoruz. Halk sağlığı tehdidi olarak karşımıza çıkabilecek semptomları hızla tespit etmeyi sağlayan erken uyarı sistemi uyguluyoruz. Tüm birinci basamak sağlık kuruluşları, hastaneler ve 112’den ishal çıkan çocuklarla ilgili verileri topluyoruz. Günlük takip ediliyor ve hızlıca önlem alınıyor. Tüm noktalara tetanos ve kuduz aşıları dağıtıldı. Depolarımızda yeterli sayıda aşımız mevcut. Kurulan çadır kentlere de mini buzdolapları veya aşı nakil kapları yerleştirildi” dedi

DEPREM SİTESİ YAYINDA

Öte yandan, “deprem.saglik.gov.tr” isimli internet sitesini yayına açtı. Sitede, su ve besinlerle bulaşabilecek hastalıkların nasıl önleneceği, karbonmonoksit zehirlenmelerinden nasıl korunulacağı, afet durumlarında bebek beslenmesine ilişkin detaylı bilgiler yer alıyor.Hazırlanan 300 bin broşür ve 12 bin afiş, yarından itibaren sahaya dağıtılmaya başlanacak. 
Bu arada depremlerin ardından bölgede 146 bin 806 sağlık personeli görev yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...