Suya 10 tane atıp demleyin… Vücuttaki iltihabı söküp atıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Suya 10 tane atıp demleyin… Vücuttaki iltihabı söküp atıyor

SAĞLIK Haberleri

Karanfil, sık kullanılan bir baharat. Hoş kokusuyla biliniyor, faydalarıyla bir yandan şifa dağıtıyor. Karanfil çayı da en az kendisi kadar yararlı.

Baharat olarak hem dünya mutfağında hem de Türk mutfağında kullanılan karanfilin çayı da tüketiliyor. Yoğun aroması ile ağızda hoş bir tat bırakan bu çay kolay bir şekilde hazırlanıyor, faydalarıyla şaşırtıyor. 

Karanfil çayı, öğütülerek toz halinde yapılabildiği gibi tomurcuk halinde de demlenebiliyor. Aktardan veya marketlerden alınan karanfil tomurcukları lezzetli bir çaya dönüşüyor.

Karanfil çayının keskin tadını kırmak isteyen kişiler, çayı hazırlarken içine tarçın da atıyor. Karanfilin yoğun tadı bal ile tatlandırılarak kırılabiliyor. 

Suya 10 tane atıp demleyin… Vücuttaki iltihabı söküp atıyor

KARANFİL ÇAYI ŞİFA DAĞITIYOR

Peki, karanfil çayının şifalı etkileri neler? Karanfil çayı nasıl demlenir? Jagran.com’da yer alan bir içerikte, karanfil çayının faydalarından bahsedildi. Bu bilgileri sizler için derledik.

- Karanfil çayı, açlık seviyesini düzenlemeye yardımcı olur. Yoğun lif içeriğiyle iştahı bastırmak için mükemmel çözüm sunar. 

- Journal of Natural Medicine tarafından yapılan bir araştırmaya göre, karanfil özleri insülin salgılanmasını artırmaya ve insülin üreten hücrelerin işlevini iyileştirmeye yardımcı olur. 

- Karanfil çayı, birçok sağlık sorununu tedavi etmeye yardımcı olan güçlü antioksidanlar içerir. Diyabet, kalp hastalığı gibi kronik rahatsızların riskini azaltmaya yardımcı olur. 

- Besleyici özelliğiyle bilinen karanfil çayı, vücuttaki iltihaplanmanın azalmasını sağlar, ilerleyici özelliği bulunan artrit gibi eklem hastalıklarının gelişmesini önler.

- Kemik yoğunluğu ve günü artırmaya yardımcı olur. Yapılan birçok araştırma, az miktarda karanfilin, vücutta günlük ihtiyaç duyulan manganezin yüzde 30’unu karşıladığını bildirmiştir. 

- Karanfil çayında bulunan E ve K vitaminleri, vücuttaki bakteriyel enfeksiyonlarla savaşır. 

- Anti-bakteriyel, anti-enflamasyon, antioksidan özellikleri bulunur. Bu yönleriyle vücuttaki zararlı toksinlerin temizlenmesine fayda sağlar. Aynı zamanda yaraların çabuk iyileşmesine, mantar enfeksiyonunun tedavisine ve cilt sorunlarının geçmesine yardımcı olur. 

- Karanfil çayı aynı zamanda göğüs tıkanıklığı veya sinüs şikayeti olanlar için de sağlıklı bir içecektir.

Suya 10 tane atıp demleyin… Vücuttaki iltihabı söküp atıyor

KARANFİL ÇAYI NASIL YAPILIR? 

Yarım litre kaynamış suya 10 adet tomurcuk karanfil koyun. Bir adet çubuk tarçın ekleyin. Malzemeleri 5-6 dakika demlenmeye bırakın. Suyu bir fincana süzün ve üzerine 1 tatlı kaşığı bal ve birkaç damla limon suyu ekleyin. Hazır olunca karanfilli bitki çayınızın tadını çıkarın. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...