Stresliyken kendinizi uyumaya zorlamayın

Stresliyken kendinizi uyumaya zorlamayın

SAĞLIK Haberleri

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Örmeci, stres sürecinde uyku düzeni bozukluğu hakkında uyarılarda bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Yeni tip koronavirüs yüzünden yaşanan yoğun endişe ya da stresin uyku kaçırdığını söyleyen Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Örmeci, bu dönemde uyumak için daha fazla çaba sarf etmenin durumu daha da kötüleştireceğini belirterek "Stresli dönemlerde yaşanan uyku bozukları kişinin gün içindeki performansının iyi olmayacağı endişesi oluşturur. Bu yüzden de gece uyumak için daha fazla çaba sarf eder. Ancak bu durum endişeyi artırarak işlerin daha da kötüleşmesine sebep olabilir. Zorla uyumaya çalışmak yerine stresle baş etme yollarını öğrenmek, uykuya daha rahat dalmanıza yardımcı olacaktır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...