Sosyal medya aşıya bela

Sosyal medya aşıya bela

SAĞLIK Haberleri

Sabri Ülker Vakfının sağlık ve beslenme alanlarında toplumla bilimsel bilginin paylaşılmasını hedefleyen projelerinden biri olan Beslenme ve Sağlık İletişimi Konferansı uluslararası ölçekte bir etkinlikle gerçekleşti.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Küresel sağlık krizi olarak dünyanın gündemine yerleşen pandemi sürecinde sağlık haberciliği uzman isimlerce ele alındı. Konferans kapsamında gerçekleşen panelde Prof. Ali Atıf Bir’in konuğu olan Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Hasan Kemal Süher, Türkiye Gazetesi Sağlık Editörü Ziyneti Kocabıyık ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, medyanın tarafsızlığı, aşı karşıtlığı, bilimsel bilgiye ulaşmak başlıklarını tartıştı. Panelde Covid-19 aşılarıyla ilgili medyada çıkan ve sosyal medyada yayılan bilimsel olmayan haberlerin aşılanma oranlarını etkilediği vurgulandı.  Konferansta konuşan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal, Omicron varyantı ile ilgili olarak, yeni varyantların salgının doğası gereği mutlaka devam edeceğini ve alınacak önlemlerin başında yine aşı, maske, mesafe ve hijyenin gelmesi gerektiğine vurgu yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...