Doktor beni buna benzet! Sokaklar üniforma yüzlerle doldu

- Güncelleme:
Doktor beni buna benzet! Sokaklar üniforma yüzlerle doldu

Sağlık Haberleri

Genel cerrahi uzmanı Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş “Bilinçsiz estetik sokakları çirkinleşmiş insanlarla doldurdu. Takip ettiği ünlünün fotoğrafını getirip ona benzemek isteyenler var” diyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Son yıllarda medikal estetik uygulamaları, insanların fiziksel görünümlerini değiştirmek için tercih ettikleri en popüler yöntemler arasında yer alıyor. Mezoterapi, botoks, dolgu, kök hücre, yüz askıları, yanak inceltme sadece kadınların değil, erkeklerin de sıkça yaptırdığı işlemler hâline geldi. Daha genç, daha “iyi görünmek” adına yaptırılan bu işlemlerin yoğun olarak uygulanmasının beraberinde önemli bir problemi de getirdiğine işaret eden uzmanlar, “Güzellik anlayışında trendler oluşmaya başladı. Elbise, ayakkabı, çanta gibi takip edilen bu trendler yüzünden sokaklar birbirine benzeyen kadınlar ve erkeklerle doldu. Estetik işlemler ihtiyaca göre yapılmalıdır. Modaya uymak için estetik yaptırmak uzun dönemde mutsuzluk getiriyor” uyarısında bulunuyor.

Genel cerrahi uzmanı Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş’le güzelleşme uğruna yapılan hataları, son yıllarda estetik cerrahinin yerine alan medikal estetik uygulamalarını, genç ve güzel kalmanın doğal yollarını konuştuk. 

Doktor beni buna benzet! Sokaklar üniforma yüzlerle doldu

ŞİMDİ AMELİYATSIZ ESTETİK ZAMANI

Ameliyatsız estetik uygulamalarının yaşlanmanın belirtilerini azaltmak, cildi gençleştirmek ve hatları öne çıkarmak isteyenlerin tercih ettiği yöntemler olduğunu söyleyen Doç. Dr. Güneş, “Güzellik endüstrisinde son yılların yükselen yıldızı neştersiz uygulamalar. Ameliyatsız yüz, boyun ve gıdı germe, kırışıklıklardan kurtulma, yüzü yeniden şekillendirme uygulamaları ile yeni bir görünüm elde ediyor. Bir cerrah olarak söylüyorum, bunlar gerçekten yaşlanmaya, yaşlılığa dur diyen yöntemler. Gelişen tıp teknolojisi ile beraber muazzam ürünler gelişiyor. Bazen öyle oluyor ki, birkaç seans sonra hastalarımızda bizim bile tanıyamayacağımız değişimler yaşanıyor. Hasta 5 hatta 10 yıl geriye gitmiş şekilde karşımıza geliyor” diyor. 

EN POPÜLER MEDİKAL ESTETİK UYGULAMALARI

> MEZOTERAPİ: Vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin tek başlarına ya da genellikle karışım hâlinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanması tekniğidir. Kozmetik dermatolojide de ön plana çıkan son yılların trendi mezoterapi; aslında gençlik aşısı dediğimiz yöntem… Piyasada farklı isimlerle pazarlanıyor. Paris Işıltısı, İtalyan İksiri, Hollywood Pırıltısı gibi tanımlamalarla albeni oluşturulan yöntem, cildin gençleştirilmesinde son derece etkili.  Mezoterapi cilt altındaki kolajen ve elastin gibi yapıları uyararak etkisini gösterir. Bu şekilde o bölgedeki kan dolaşımı, lenfatik dolaşım ve bağışıklık cevap düzenlenir. Mezoterapi dünya genelinde cilt yenileme, anti-aging, bölgesel zayıflama, selülit, çatlaklar, lekeler, yara izleri, saç tedavisi, akut ve kronik ağrı, spor yaralanmaları, çeşitli deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

> YAĞ ENJEKSİYONU: Kişinin kendi karın bölgesinden toplanan yağlar, işlemden geçirilip sıvılaştırıldıktan sonra dudak veya yüzün istenilen bölgelerine enjekte edilir. Bunlar öncül hücreler olduğu için oradaki Fibroblastları uyarıyor. Böylece cilt canlanıyor, sıkılaşıyor, sarkmalar önleniyor.  Yılda bir defa yapılması etkisinin uzun süre devam etmesini sağlar. Ancak yağ enjeksiyonu doğru bölgeye yeterli miktarda yapılmalıdır. 

> PRP: Kişiden alınan 1 tüp kanın santrifüj edilmesi sonucu ayrışan trombositin cilt altına gönderilmesi en sık uygulanan yöntem. 

> KÖK HÜCRE: Yağ dokusundan, kemik iliğinden, son yıllarda artan medikal estetik uygulamalarda kulak arkasından alınan deri parçasından kök hücre elde edilebiliyor. Bu hücreler normalde vücutta yaralanma olduğunda öncelikle oraya koşan hücreler. Çünkü içinde büyüme faktörü var. Yarayı iyileştiren hücreler yaşlılığın izlerini silmekte de kullanılıyor.

> SÜNNET DERİSİ ESTETİĞİ: Son yılların en popüler kozmetik işlemlerinden biri de sünnet derisi estetiği. Alloblast tekniği olarak bilinen yöntemde yeni doğan bebeklerden alınan sünnet derilerinden elde edilen fibroblast hücreleri laboratuvar ortamında yüksek teknoloji ile çoğaltılıyor. Sağlık Bakanlığı onaylı laboratuvarlarda işlemden geçirilen ürün, kişinin ihtiyaç duyduğu bölgeye enjekte edilerek, muazzam sonuçlar elde ediliyor. Özellikle Hollywood yıldızlarının rağbet ettiği yöntemi ülkemizde uygulayanlar arasında Selen Görgüzel ve Seren Serengil’in adı geçiyor. 

ELİNDE FOTOĞRAFLA GELİP DANIŞANLAR VAR

Bilinçsizce yapılan estetik uygulamaların birbirine benzeyen ancak uygulamalar yüzünden çirkinleşmiş insanlar topluluğu oluşturduğunu anlatan Doç. Dr. Güneş, “Çoğunlukla bir ünlünün ya da sosyal medyadan takip ettiği youtuber’ın fotoğrafıyla gelen danışanlarımız oluyor. “Dudağımı buradaki gibi istiyorum” diyor. “O dudak sana olmaz, çünkü senin yüzün o yüz değil” desek de ikna olmuyor. Sonuç hayal kırıklığı…” diyor.

BOTOKSU YILDA 2'DEN FAZLA YAPTIRMAYIN

En çok uygulanan ameliyatsız yüz şekillendirme ve gençleşme işlemlerinin başında botoks geliyor. Botoks uygulamasının hafife alındığını, bazı güzellik merkezlerinde bile uygulandığına işaret eden Doç. Dr. Güneş, “Botoks uygulamalarında hayal kırıklığına uğramamak ve zarar görmemek için kurallara uyulması gerekiyor. Merdivenaltı kaçak malzeme kullanan, ehliyetsiz kişilerin çalıştığı yerlerden uzak durulmalı. Çünkü ruhsatsız ürünler ya etkisiz oluyor ya da yan etki yapıyor. Botoksun yüzde doğru noktalara uygulanmaması durumunda asimetriler oluşuyor, fazla miktarda verilmesi mimiklerin donmasına sebep oluyor. Tecrübeli ellerde yapılan botoks uygulamamasının yılda en fazla iki defa yapılması gerekir. Daha fazlası kullanılmayan kasın erimesine sebep oluyor. Bu da geri dönüşümsüz hasara yol açıyor” dedi.

BİTTER ÇİKOLATA İLE GÜZELLEŞİN

Yerinde, dozunda ve tecrübeli ellerde yapılan medikal estetik uygulamaları kişinin görüntüsünü 10 yaş geriye götürebilir. Ancak sadece dışarıdan müdahalelerle yapılan estetik girişimler yeterli değildir. Beslenmenin de cildin canlılığına, ışıltısına büyük desteği var. Öncelikle iyi bir uyku, düzenli egzersiz hem yaşlanmayı yavaşlatır hem de cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar. Sigaradan ve hava kirliliğinden de uzak durmak gerekir. Öte yandan kırmızı renkli sebze ve meyveler, C vitamini, bitter çikolata, fındık, ceviz, fıstık gibi kuru yemişler “gençliğin sigortası”dır…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...