Sokak sütünde büyük oyun

Düzenleyen:
Sokak sütünde büyük oyun

SAĞLIK Haberleri

“Hayvan tedavisindeki ilaç kalıntıları, yemlerdeki zirai ilaç kalıntıları, sokak sütçüsünün kattığı kimyasallar ve hayvan memesinden bulaşabilecek kan pıhtılarının oluşturacağı riskler var”

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (SETBİR) Başkanı Tarık Tezel, son dönemde sokakta satılan sütlere olan ilgiye tepki göstererek, "Organik sütçülük olarak gösteriliyor. Bu, halk sağlığına ihanet" dedi. Tezel, bu sütlerdeki risklere işaret ederek, "Hayvan tedavisindeki ilaç kalıntıları, yemlerdeki zirai ilaç kalıntıları, sokak sütçüsünün kattığı kimyasallar ve hayvan memesinden bulaşabilecek kan pıhtılarının oluşturacağı riskler var" diye konuştu. Tezel, son dönemin en çok tartışılan konularından birinin gıda güvenliği olduğunu belirterek, bu konuda bir AB projesi başlattıklarını söyledi. Tezel, Avrupa'daki gıda güvenliği uygulamalarını inceleyeceklerini söyledi.

Habertürk

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...