Soğuğa alerjisi var: Vücudu ısınmazsa sürekli kaşınıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Soğuğa alerjisi var: Vücudu ısınmazsa sürekli kaşınıyor

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

İngiltere’de Sam Newland’ın soğuğa alerjisi var. 50 yaşındaki kadın, yüksek faturalara rağmen yaz kış sürekli evi 30 derece sıcaklıkta tutuyor.

Newland, 13 yaşındayken Singapur'dan İngiltere’ye geri döndüğünde soğuk ürtikerine (kurdeşen) yakalandı. Bu, ciltte içi su dolu kabarıklıklar, kaşıntılı ve kızarık lekelerle karakterize edilen bir cilt hastalığıdır. Rahatsızlığı, Stevenage’de yaşayan Newland’a çok acı da veriyor ve kadın, bu acılardan ancak vücudunu sıcak tutarak ve antihistaminik ilaçlar alarak kurtuluyor.

“KAŞIMAKTAN VÜCUDUMU KANATIYORUM”

Newland, “İnsanlar genellikle durumumu ciddiye almıyorlar. Ben de hüsran içinde çığlık atmak istiyorum çünkü bu gerçekten o kadar basit değil. Korkunç bir durum. Soğuğa alerjim olmasından nefret ediyorum. Bazen ateş de yapıyor. O kadar kaşınıyor ki bazen kaşımaktan vücudumu kanatıyorum” dedi.

“FATURALARIMA BAKMAYA KORKUYORUM”

Newland bu yüzden, yüksek enerji faturalarına rağmen yaz kış evini 30 derece sıcaklıkta tutuyor. Pandemi ve Ukrayna'daki savaş sebebiyle enerji fiyatlarındaki artış da kadını iyice zor duruma düşürdü. Newland, "Artık faturalarıma bakmaya korkuyorum" diyor.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...