Siyah nokta ile yağ bezelerini karıştırmayın

Düzenleyen:
Siyah nokta ile yağ bezelerini karıştırmayın

SAĞLIK Haberleri

Sizler de çoğu kişi gibi siyah noktalar neden bir türlü geçmiyor diye ayna karşısında dert ediniyor olabilirsiniz. Peki onlara müdahale etmeden önce siyah nokta olduğuna gerçekten emin misiniz? Sizi yanılgıya düşüren doğal oluşum yağ bezecikleri olabilir.

Duygu YILMAZ

Siyah noktalar, kıl kökleri ve gözeneklerde biriken sebum, ölü deri hücreleri ve bakterilerden oluşan ve gözeneklerin tıkanmasına sebep olan bir akne türüdür. Siyah, tombul tekil gözeneklerdir. Yağ bezecikleri ise beyaz ya da gri renkli ve bölgesinde çok sayıda görülür. Cilt için faydası olsa da görüntüsü rahatsız ediyorsa müdahale şart elbet. Bunun için sabah akşam rutin bir temizlik düzeni oluşturmalısınız. Yüz temizleme yağları siyah nokta ve yağ bezecikleri gibi yağ bazlı cilt kusurları için gerçekten en doğru çözüm.

Son adım ise gözenekleri açan, cildi canlandıran kil maskesi...

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...