Sırt ağrısıyla uyandı, bir daha yürüyemedi... Gerçek hastanede ortaya çıktı

Düzenleyen:
Sırt ağrısıyla uyandı, bir daha yürüyemedi... Gerçek hastanede ortaya çıktı

SAĞLIK Haberleri

ABD’de yaşayan Natalie Bentos-Pereira, bir sabah sırt ağrısıyla uyandı. Gün içinde ağrısı şiddetlenen küçük kız yürüyemez hale geldi. Kızlarını doktora götüren aile öğrendiği gerçek karşısında şok oldu. Doktorların ‘artık yürüyemez’ dediği kız, azmiyle 5 yıl sonra yeniden ayağa kalkmayı başardı.

ABD'nin Güney Karolina kentinde yaşayan Natalie Bentos-Pereira, 2017 yılında felç geçirdiğinde henüz 11 yaşındaydı.

Küçük kız, bir sabah sırtında ağrı hissederek uyandı, ne olduğunu anlamadan okula gitti. Ağrı gün boyunca daha da kötüleşti, onu yürüyemez hale getirdi. Ailesi Natalie’yi acilen hastaneye götürdü.

KIZLARINDAN GERÇEĞİ SAKLADILAR

Testler ve muayeneler sonrası doktorlar Natalie'nin ailesine kızlarının felç geçirdiğini, bir daha asla yürüyemeyeceğini söyledi. Ancak Natalie’nin ebeveynleri Margaret ve Gerado, kızlarından bu bilgiyi saklamayı tercih ettiler.

Natalie'nin annesi Margaret, “İkimiz de onun vazgeçmesini istemedik. Eğer ona bunu söyleseydik çok moral bozucu olurdu. İyileşmesi için çalışmasını ve kendisine inanmasını istedik. Kocam doktorlara ‘kızım size yanıldığınızı kanıtlayacak’ demişti” şeklinde konuştu.

Kızının azmini asla yitirmediğini belirten Margaret sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ona yeniden güçlenmesi için çok fazla terapi almasını ve sıkı çalışması gerektiğini söyledik. Bu süreç zaman alacaktı ve bir gecede olmayacaktı. Yıllar boyunca çok fazla terapi yaptık. İki yıl boyunca hastanede her gün tedavi gördü. Hastaneden ayrıldığımızda onu yürüteçle yürüttüler, sonuçtan çok heyecanlandık. Sonraki iki yıl yine kızımı aynı hastaneye götürmeye devam ettik. Onunla harika şeyler yaptılar. Bir yüzme terapistiyle birlikte çalıştı, uzun süre bacaklarını kullanmadan harika bir şekilde yüzebildi.”

Sırt ağrısıyla uyandı, bir daha yürüyemedi... Gerçek hastanede ortaya çıktı

5 YIL SONRA İLK ADIMLARINI ATTI

Bu zorlu sürecin ardından Natalie, her zaman yeniden yürüyebileceğine olan inancıyla, çok çalışarak ve azimle ilk adımlarını attı.

5 yıl sonra sağlığına kavuşan Natalie artık yürüyebiliyor ve gençlik yıllarının tadını çıkarıyor.

Natalie’nin şu anda 16 yaşında yaşında olduğunu belirten annesi “Kızım şimdi araba kullanmayı öğreniyor. Liseyi bitirdiğinde Güney Carolina'da yenidoğan hemşiresi olmak için üniversiteye gitmeyi umuyor”  dedi.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...