Şimdi güzelleş sonra öde! Taksitli estetik dönemi

- Güncelleme:
Şimdi güzelleş sonra öde! Taksitli estetik dönemi

SAĞLIK Haberleri

Son yıllarda cerrahi ya da cerrahi olmayan estetik girişimlere talebin artmasına paralel olarak fiyatların da artması, kredi ile estetikten sonra taksitle estetik operasyon kavramını gündeme getirdi.  

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ

Alım gücü yeterli olmayan kişileri hedefleyen yeni uygulamalarda özel kartlarla 12 ya da 24 ay taksitle estetik girişimler yapılıyor. Estetik girişimler için özel olarak hazırlanan kart sistemlerine üye olan hekim ya da merkezlerden hizmet alınması esasına dayalı olan yeni uygulama özellikle kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Vatandaşın mağduriyet yaşamaması için bu uygulamaların ciddi şekilde takip edilmesi ve vatandaşın da uyanık olması gerektiğini ifade eden Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Cenk Demirdöver, “Yoğun talebin son derece yetkin ve deneyimli kişiler tarafından karşılanması mümkün değil. Bu yüzden işlemlerin yapıldığı yerlerde genellikle hekim bulunmuyor ve işlemi yapanlar da maalesef herhangi bir uygulama yapma yetkisine sahip değiller. Bu tür işlemlerde kişiler hem ekonomik açıdan hem de sağlık açısından zarar görüyor. Kalitesiz, sahte, kaçak ürünler ya da çok fazla sulandırılmış botoks uygulamaları için maliyetinin çok üstünde fiyatlar ödemek zorunda kalıyorlar. Tek avantajı ödedikleri her bir taksit miktarının bütçelerine daha uygun olması. Bu tür uygulamalar sonucunda beklenenden az ya da kısa süreli etki olması kişilerin karşılaşabilecekleri en masum olumsuz sonuç. Ciddi komplikasyonların ortaya çıkması durumunda istedikleri kadar para harcasalar da düzeltilemeyecek problemlerle karşılaşabilirler” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...