Sigarayı 60’ında bırakmanın bile faydası oluyor

Düzenleyen:
Sigarayı 60’ında bırakmanın bile faydası oluyor

SAĞLIK Haberleri

Araştırmacılar, sigara tiryakilerinin 60’lı yaşlarında bile sigarayı bırakmasının hayat kalitesini düzeltebileceği belirtti.

“American Journal of Preventive Medicine” dergisinde yayımlanan çalışmada, sigarayı bırakmak için asla geç olmadığı ve “ne kadar erken bırakılırsa, hayat süresinin o kadar sağlıklı olabileceği” bildirildi. ABD Ulusal Sağlık Enstitüsünden (NIH) araştırmacılar, 160 bin kişiyi inceledikleri çalışmada 70 yaş ve üzerindeki sigara içicilerinin altı yıl içinde ölme ihtimalinin, hiç sigara içmeyenlere kıyasla üç kat daha fazla olduğunu gösterildi. Sigarayı tedricen, 30 ve 69 yaşları arasında farklı zamanlarda bırakmanın ölüm ihtimalini azalttığını belirten Araştırmanın yöneticisi Sarah Nash, sigara içenlerin yüzde 33,1’inin hayatını kaybettiği çalışma grubunda, hiç içmeyenlerin yüzde 12,1’inin öldüğünü ifade etti. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...