Sigara içenlerde akciğer ve mesane kanseri riski

Sigara içenlerde akciğer ve mesane kanseri riski

SAĞLIK Haberleri

Türk Üroonkoloji Derneği tarafından AstraZeneca Türkiye’nin şartsız desteği ile güncellenen “Türk Üroonkoloji Derneği Mesane Kanseri Veri Tabanı” projesinden elde edilen veriler sigaranın akciğer kanseri ve mesane kanserine yakalanma oranını artırdığını gösterdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Türk Üroonkoloji Derneği ve Akciğer Kanseri Derneğinin birlikte açıkladığı ve veri tabanının büyüklüğü açısından dünyada ilk olma niteliğini taşıyan bilgiler şöyle: Mesane kanseri hastalarının yüzde 2,1’inde aynı zamanda akciğer kanseri, yüzde 9,9’una KOAH, yüzde 0,5’ine ise hem akciğer kanseri hem de KOAH bulunuyor. Mesane kanseri hastalarının yüzde 50,3’ü, hem mesane hem akciğer kanseri olanların ise yüzde 81,2’si sigara kullanıyor. Sigara kullanan kişilerde her iki kanser tipine de sigara kullanmayanlara göre daha erken yaşlarda rastlanıyor. Sigarayı bırakmış olmak her iki kanserin riskini azaltmıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...