Şiddetli hapşırık fıtık edebilir

Şiddetli hapşırık fıtık edebilir

SAĞLIK Haberleri

Bayındır İçerenköy Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Tufan Hacıahmetoğlu, karın bölgesinde görünen fıtıkların nedenleri arasında şiddetli hapşırmanın da olabileceğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Karın bölgesindeki fıtıkların özellikle yetişkinlerde sık görülen bir sağlık problemi olduğunu söyleyen Bayındır İçerenköy Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Tufan Hacıahmetoğlu, karın duvarı fıtıklarının çeşitli sebeplerle ortaya çıktığını belirterek “En önemli sebepler ağır kaldırma, uzun süre ayakta durmanın gerektiği işlerde çalışma, karın ameliyatları, kronik öksürük (KOAH), şiddetli hapşırma, kronik kabızlıktır” dedi. Günlük hayat kalitesini olumsuz etkileyen karın duvarı fıtıklarında hastaların yırtılma hissini tarif ettiklerini ifade eden Dr. Hacıahmetoğlu “Fıtık kesesi içine bağırsağın girdiği ve sıkışma yaptığı durumlarda bulantı, kusma, şiddetli karın ağrısı gibi bağırsak tıkanıklığı bulguları görülebilir. Bu durumlara ek, fıtık bölgesinde kızarıklık ve ateş gibi sistemik belirtiler de yaşanabilir. Fıtıklar tedavi edilmediğinde çok büyük boyutlara ulaşabilir. Tek tedavisi cerrahidir. Özellikle kapalı yöntemle yapılan ameliyatlarda hastalar 3-5 gün içinde gündelik aktivitelerine devam edebiliyor” açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...