Şekil değiştiren benler kanser habercisi olabilir

Düzenleyen:
Şekil değiştiren benler kanser habercisi olabilir

SAĞLIK Haberleri

Deri kanserlerinde toplumun farkındalık düzeyini artırmak maksadıyla çalışmalar yapan Euromelanoma Derneği, 2-6 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'nin çeşitli illerindeki 26 üniversite hastanesinde ücretsiz deri kanseri, ben taraması yapacak.

Deri kanserlerinde toplumun farkındalık düzeyini artırmak maksadıyla  çalışmalar yapan Euromelanoma Derneği, 2-6 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'nin çeşitli illerindeki 26 üniversite hastanesinde ücretsiz deri kanseri, ben taraması yapacak. En çok öldüren kanser türlerinden biri olan melonoma tipi deri kanserinin erken teşhis edilmesi durumunda basit ve ucuz bir şekilde tedavi edilebildiğini söyleyen Euromelanoma Türkiye Koordinatörü ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nahide Onsun, “Ancak geç kalınan olgularda ne yazık ki bu rahatlık söz konusu değil" dedi. Deri kanserleri için en önemli risk faktörünün güneş ışınları olduğunu hatırlatan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emel Bülbül Başkan da “Özellikle 5 milimetreden büyük, kenarları düzensiz ve renk karışımı içeren benlerin melanom olması söz konusu olabilir. Ailesinde deri kanseri hikâyesi olan kişiler risk altındadır. Deri kanseri riski güneşe maruziyetin yanında yaşla birlikte artar” diye konuştu. www.euromelanoma.org adresinde tarama ile ilgili detaylı bilgi bulunuyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...