Sakın bu şekilde içmeyin! Kanser riskini üç katına çıkarıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sakın bu şekilde içmeyin! Kanser riskini üç katına çıkarıyor

SAĞLIK Haberleri

Sofralarımızın vaz geçilmezi çay ve kahve severler için kötü bir haberimiz var! Dumanı üzerinde sıcak içecekler tüketmek kanser riskini üç katına çıkarıyor.

Çay ve kahve gibi sıcak içecekleri dumanı üstünde içmeyi seviyorsanız bu haberimiz sizi üzecek. Kaynar şekilde çay ve kahve tüketmek yemek borusu (Özofagus) kanseri riskini ciddi şekilde artırıyor.

Klinik Beslenme dergisinde yayınlanan araştırma göre sıcak içecekleri dumanı üstünde içmek kanser riskini üç katına çıkarıyor. Yapılan araştırmalara göre çok sıcak içecekleri sıklıkla tüket boğazlar ve midede kalıcı hasarlar bırakıyor.

Sakın bu şekilde içmeyin! Kanser riskini üç katına çıkarıyor

50 DERECE ÜSTÜ KANSER RİSKİ TAŞIYOR

50 dereceden yüksek sıcaklıkta ister bitki çayları için ister bir fincan kahve tercih edin size vereceği zarar aynı derecede. 50 derece üstü sıcaklıkta içilen sıcak içecekler yemek borusu kanserine sebep oluyor. Bu nedenle sıcak içecekleri tüketirken, özellikle yemek borusu kanseri veya mide problemleri yakalanmamak için sıcaklıklarını biraz düşük tutmak ve yavaş yavaş tüketmek faydalı olabilir. Bununla birlikte, kanser riskini azaltmak için, sağlıklı bir beslenme düzeni, düzenli egzersiz yapmak ve sigara içmemek gibi diğer faktörler de önemlidir.

YEMEK BORUSU KANSERİ NEDİR?

Yemek borusu kanseri, yemek borusu adı verilen kaslı tüpün (özofagus) içinde kanser hücrelerinin büyümesiyle oluşan bir tür kanserdir. Yemek borusu, ağızdan mideye kadar yiyeceklerin geçişine yardımcı olan bir organdır.

Yemek borusu kanseri genellikle hücrelerin özofagusa zarar veren uzun süreli asit reflüsü, alkol kullanımı, tütün kullanımı ve beslenme alışkanlıkları gibi nedenlerden kaynaklanır. Belirtileri arasında yutma güçlüğü, göğüs ağrısı, kilo kaybı, mide ekşimesi ve kusma yer alabilir.

Tedavi seçenekleri, kanserin yayılımı ve evresine bağlı olarak cerrahi müdahale, kemoterapi, radyoterapi veya bunların bir kombinasyonu olabilir. Erken teşhis edildiğinde, yemek borusu kanseri tedavi edilebilir, ancak ileri evrelerde teşhis edildiğinde daha zorlu bir tedavi gerektirebilir.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...