Sakatat tüketimine dikkat!..
Kurban Bayramı’ndaki yanlış beslenmeden en çok şişman, kalp-damar hastalığı, diyabeti ve hipertansiyonu olanların etkilendiğini söyleyen Emsey Hospital’den Diyetisyen Kübra Öztürk, et tüketiminin arttığı bayramda kelle, paça, ciğer gibi sakatatların kolesterol içeriği yüksek olduğu için dikkatle tüketilmesi gerektiğini vurguladı
Kurban Bayramı’ndaki yanlış beslenmeden en çok şişman, kalp-damar hastalığı, diyabeti ve hipertansiyonu olanların etkilendiğini söyleyen Emsey Hospital’den Diyetisyen Kübra Öztürk, et tüketiminin arttığı bayramda kelle, paça, ciğer gibi sakatatların kolesterol içeriği yüksek olduğu için dikkatle tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Kurbanın ciğer ve böbreklerinden yapılan kavurmanın bayram kahvaltısının geleneksel yiyeceklerinden olduğunu hatırlatan Öztürk “Özellikle aç karnına yağda kavrulmuş sakatatatların tüketilmesi, tansiyonu hızla yükseltir, mide problemlerine yol açar” dedi.