Sakatat tüketimine dikkat!..

Düzenleyen:
Sakatat tüketimine dikkat!..
SAĞLIK Haberleri

Kurban Bayramı’ndaki yanlış beslenmeden en çok şişman, kalp-damar hastalığı, diyabeti ve hipertansiyonu olanların etkilendiğini söyleyen Emsey Hospital’den Diyetisyen Kübra Öztürk, et tüketiminin arttığı bayramda kelle, paça, ciğer gibi sakatatların kolesterol içeriği yüksek olduğu için dikkatle tüketilmesi gerektiğini vurguladı

Kurban Bayramı’ndaki yanlış beslenmeden en çok şişman, kalp-damar hastalığı, diyabeti ve hipertansiyonu olanların etkilendiğini söyleyen Emsey Hospital’den Diyetisyen Kübra Öztürk, et tüketiminin arttığı bayramda kelle, paça, ciğer gibi sakatatların kolesterol içeriği yüksek olduğu için dikkatle tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Kurbanın ciğer ve böbreklerinden yapılan kavurmanın bayram kahvaltısının geleneksel yiyeceklerinden olduğunu hatırlatan Öztürk “Özellikle aç karnına yağda kavrulmuş sakatatatların tüketilmesi, tansiyonu hızla yükseltir, mide problemlerine yol açar” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...