Sahurda her gün 1 bardak limonlu su için: Etkisi inanılmaz

Düzenleyen:
Sahurda her gün 1 bardak limonlu su için: Etkisi inanılmaz

SAĞLIK Haberleri

Limonlu suyun faydaları saymakla bitmiyor. Sabahları aç karna içildiğinde toksinleri vücuttan atıyor, zayıflamaya da yardımcı oluyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kilo almak istemeyen kişiler de c vitamini deposu olan limonu sahurda da tüketebilir miyiz sorusunu soruyor. Peki sahurda limonlu su içmenin faydaları nelerdir? İşte detaylar

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bir çok kişi kilo almamak için değişik yöntemler araştırıyor. Sabahları aç karna içilen limonlu suyun da faydaları biliniyor. Limonlu su kalori alımını azaltarak kilo verimini kolaylaştırıyor. Ramazanda en çok problem olan kabızlığa da iyi geliyor. Sahurda da aynı etkinin edip etmeyeceğini merak edenler 'sahurda limonlu su içilir mi' sorusunu soruyor. İşte limonlu su içmenin faydaları

VÜCUTTAKİ DİRENCİ ARTIRIYOR

Vücudun günlük alması gereken C vitamininin erkekte 1/5'ini; kadında ise 1/4'ünü karşılayabilen limon suyu yalnızca 11 kalori içerdiği için formunu korumak isteyen kadınların ilk tercihidir. İçerisindeki C vitamini vücuttaki hücrelerin yağı yakarak enerjiye dönüştürmesine yardımcı olur. Ayrıca yapılan çalışmalar, C vitamininin vücut direncini artırarak spor yaparken de daha güç yorulmanızı sağlar. 

SAHURDA 1 BARDAK LİMONLU SU İÇİN

Herkesin merak ettiği 'sahurda limonlu su içilir mi' sorusu cevap buldu. Sindirime yardımcı olmasıyla bilinen ve diyetisyenler tarafından en çok önerilen limonlu su karışımını Ramazan ayında da sahurda tüketebilirsiniz. 

Sahurda her gün 1 bardak limonlu su için: Etkisi inanılmaz

1 su bardağı limonlu suyu sahurda tükettiğiniz zaman vücutta zararlı maddelerin uzaklaşmasını sağlar aynı zamanda gün içerisinde acıkmadan rahatça oruç tutmanıza yardımcı olur. 

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR

Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermenize yardım eder. Yediklerinizin daha hızlı sindirilmesine ve kan şekerinizin dengelenmesine destek olur. Ödem atma konusunda etkili bir içecek arıyorsanız; düzenli olarak limonlu su içerek zayıflama sürecini kolaylaştırabilirsiniz.

Ramazanda en çok yaşanan sorun olan kabızlığa da iyi geliyor.  Sahurda ve ya iftar açmadan önce 1 bardak ılık suyun içine limon dilimleri atabilirsiniz. Dilerseniz limon suyunu da sıkabilirsiniz.

Limonlu su içtiğiniz günlerde bağırsaklarınız kısa sürede rahatlar ve kabızlık sorunu geçmişte kalır

Sahurda her gün 1 bardak limonlu su için: Etkisi inanılmaz

LİMONLU SUYUN FAYDALARI

Karaciğer donksiyonlarını düzenler
Vücudu toksinlerden arındırır
Ağız içi bakterileri temizler
Metabolizmayı hızlandırır
Tansiyonu düşürür
Görme sağlığını korur
Cilt hücrelerini yeniler
Saçların güçlenmesini sağlar
Tırnakların kırılmasını engeller
Kabızlığı iyileştirir
Yağ depolanmasını önler
Kalp hastalıklarını engeller
Solunum yolu hastalıklarını iyileştirir
Böbrek taşının düşmesine yardım eder
Ağrıları doğal yolla keser

HER DERDE DEVA

Her sabah içilen limonlu su cildin kolajen üretiminin artmasını sağlayarak kırışıkları önler.

Limonlu su ile gargara yapmak boğaz enfeksiyonlarına iyi gelir.

Limonlu su ile yapılan limon detoksu ve limon kürü, limon sarımsak kürü alternatif tıp yöntemlerinin en çok uygulananlarındandır.

Her gün bir yemek kaşığı limon suyu astım hastaları için çok faydalıdır.

Limon tuz karıştırılarak cilt peelingi için kullanılırsa ciltteki lekeleri açar.

ÖKSÜRÜĞÜ SÖKER

Limon zencefil ikilisi kaynatılarak tüketildiğinde öksürüğü söker. Limon suyunu limon sıkacağı kullanarak kolayca çıkarabilirsiniz.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...