Sahte botoksta ölüm riski

- Güncelleme:
Sahte botoksta ölüm riski

SAĞLIK Haberleri

Botoks ilacının soğuk zincirle ulaştırılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, sahte ilaçların anaflaksi riski taşıdığını söylüyor.

Son dönemde talep artışına paralel olarak sahte botoks olaylarının da arttığını söyleyen İSÜ Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesinden Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil, basit bir estetik işlemi gibi gözüken botoksun sahtesinin ölüme yol açabileceğini belirtti.  

En büyük tehlikenin, sahte ilaçlara karşı meydana gelebilecek alerjik reaksiyonlar olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yakup Çil “Bu reaksiyonlar cilt kızarıklığından, hayatı tehdit eden ve anafilaksi adı verilen çok ciddi alerjik reaksiyonlara kadar geniş bir yelpazeyi kapsar” dedi. Ucuza yapılıyor diye yeterli bilgi ve deneyimi olmayan yerlerde botoks işlemi yaptırılmaması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Yakup Çil “Botoks kasların geçici olarak felç edilmesini sağlayan bir ilaçtır. Laboratuvar ortamında üretilen bu ilaç, soğuk ortamlarda taşınarak ilacın yapılacağı sağlık kuruluşlarına ulaştırılmaktadır Eğer soğuk taşıma ortamları sağlanmadan taşınırsa, botoks etkisiz hâle gelebilmektedir” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...