Sağlıksız beslenme okul hayatını etkiliyor! Uzman diyetisyenden uyarılar

Düzenleyen:
Sağlıksız beslenme okul hayatını etkiliyor! Uzman diyetisyenden uyarılar

SAĞLIK Haberleri

Okullar pazartesi günü açılacak, milyonlarca öğrenci dersbaşı için yollara düşecek. Çocukların bu dönemde sağlıklı beslenmesi gerektiğine vurgu yapan Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Huma Karabulut, "Veliler, çocuklarının yiyeceklerini kendileri hazırlamalı. Paketli kek alacağına evde kendi yapsın, beslenme çantasına koysun" dedi.

Esma Altın ANKARA

Yaklaşık 18 milyon öğrenci pazartesi günü dersbaşı yapacak. Öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra büyüme ve gelişimleri için sağlıklı beslenmeleri de çok önemli. Özellikle kantinlerde ve okul çevresinde satılan zararlı yiyecekler çocukların sağlığını tehdit ediyor.

Bu konuda uyarılarda bulunan Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Huma Karabulut "Okul yemekhanelerinde ve kantinlerde maalesef çocuklara göre çok yüksek kalorili, karbonhidratlı menüler oluyor. Büyüme çağındaki çocuklar, tatlı, pilav makarna gibi besinlere çok yer verilen menüleri tükettiklerinde, hem fiziksel ve bilişsel gelişimleri yavaşlıyor hem de uyku hâlleri artıyor" dedi.

"VELİLER YİYECEKLERİ KENDİLERİ HAZIRLAMALI"

"Buna bağlı olarak adaptasyonları düşüyor, okuldaki başarıları azalıyor" diyen Karabulut, şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıca çocukluk çağı obezitesi ile beraber kilo artışı ve sağlık problemleri de görülüyor. Veliler, çocuklarının yiyeceklerini kendileri hazırlamalı. Paketli kek alacağına evde kendi yapsın, beslenme çantasına koysun. Öğrenci, kantinden tost yiyeceğine annesinin tam buğday ekmek, beyaz peynir ve domates ile hazırladığı sandviçi tüketsin. Meyve suyu yerine meyvenin kendisini yenmeli. Kuru yemiş de unutulmamalı."

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...