Sağlıklı kilo vermenin ispatlanmış formülü! Zayıflatıyor, kansere karşı koruyor, kalp krizi riskini önlüyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sağlıklı kilo vermenin ispatlanmış formülü! Zayıflatıyor, kansere karşı koruyor, kalp krizi riskini önlüyor!

SAĞLIK Haberleri

Kırmızı lahana olarak da bilinen mor lahana salata ve turşularda sık sık tüketiliyor. Zayıflamak isteyenlere tavsiye edilen mor lahana faydaları merak ediliyor. Mor lahananın faydaları nelerdir?

Son dönemde en çok tüketilen sebzeler arasında yer alan mor lahana sağlık açısından çok faydalı olduğu için diyetlerin vazgeçilmezi haline geliyor. Sadece zayıflamak isteyenler için değil aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler de mor lahana tüketiyor. Halk arasında kırmızı lahana olarak bilinen mor lahananın sağlık açısından faydaları saymakla bitmiyor.

İçerisinde A, B6, C ve K vitaminleri bulunan mor lahana aynı zamanda demir, potasyum, kalsiyum, riboflovin ve magnezyum bakımından da zengindir. Mor lahanada yüksek miktarda forsor, tiamin, bakır ve çinko gibi yararlı maddeler vardır. Düzenli tüketildiğinde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı koruma sağlar. Mor lahana faydaları nelerdir?

Sağlıklı kilo vermenin ispatlanmış formülü! Zayıflatıyor, kansere karşı koruyor, kalp krizi riskini önlüyor!

DÜZENLİ MOR LAHANA YEMENİN FAYDALARI

Mor lahanaya renk veren flavonoid antioksidanlar kanserli hücrelerle savaşarak kanser tedavisinde fayda sağlıyor. Göze zararlı olduğu bilinen UV ışınlarından koruyan maddeler ve lütein sayesinde göz dostudur. Kan basıncını düzenler ve kalp hastalığı riskine karşı korur. Mor lahana, kırmızı kan hücrelerini çoğaltır ve canlı kalmasını sağlar. Böylelikle kalp krizi riskini azaltır.

Mideyi rahatlatan bir sebze olan mor lahana salata ve turşu olarak tüketilebilir. Yiyeceklerin kolay sindirilmesine yardımcı olduğu için mide sağlığını korur. Zayıflamak isteyenler için en ideal sebzelerin başında gelir. Kanserli hücrelerle savaşan mor lahana hücre zarının bozulmasına neden olan serbest radikalleri önler. Mor lahananın DNA onarıcı özelliği kanserle mücadelede çok önemlidir.

MOR LAHANANIN VÜCUDA FAYDASI

Mor lahananın içinde bulunan sülforafan hem hastalıklardan korur hem de vücudun genç kalmasına yardımcı olur. Antidiyabet beslenme yönteminde öne çıkan mor lahana, doğal insülin içeriği sayesinde kan şekerini kontrol eder. Ani şeker düşüşü veya artışı mor lahana ile dengelenir. Mor lahananın iskelet sistemi üzerinde de önemli faydaları vardır. Gelişme çağındakilerde düzenli tüketilen mor lahana, ileri yaşlarda kemik erimesini azaltır. Kas ve kemikleri güçlendiren mor lahana B12 ihtiyacını karşıladığı için zihinsel gelişimi destekler.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...