Sağlıklı beslenmenin 5 yolu

Samim Saner, sağlık risklerini uzaklaştırmak için dikkat edilmesi gereken 5 önemli noktayı şöyle sıraladı
ZİYNETİ KOCABIYIK
Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan beslenmede sağlık risklerini uzaklaştırmak için dikkat edilmesi gereken 5 önemli noktayı şöyle sıraladı.
¥ Temizliğe önem verin, ellerinizi sık sık yıkayın
¥ Pişmiş gıdalarla et, tavuk, balık gibi çiğ gıdaları birbirinden uzak tutun. Et tavuk kestiğiniz bıçak ve kesme tahtasını yıkamadan başka yiyeceklerde kullanmayın.
¥ Et, tavuk, balık, yumurta gibi gıdaları iyice pişirin. Çorba ve diğer pişmiş yemekleri pişirirken mutlaka kaynatın. Pişmiş yemeğin yiyeceğiniz kadarki kısmını ısıtın.
¥ Gıdaları doğru sıcaklıkta saklayın. Pişmiş yemeklerinizi 2 saatten fazla dış ortamda bırakmayın. Uzun süre buzdolabında kalmış yiyecekleri yemeyin. Donmuş yiyecekleri oda ısısında uzun sürede çözmeyin. Buzdolabında çözün.
¥ Temiz su, temiz malzeme kullanın. Çiğ gıdaları iyice yıkadıktan sonra tüketin. Son kullanma tarihi geçmiş yiyecekleri tüketmeyin.
Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan beslenmede sağlık risklerini uzaklaştırmak için dikkat edilmesi gereken 5 önemli noktayı şöyle sıraladı.
¥ Temizliğe önem verin, ellerinizi sık sık yıkayın
¥ Pişmiş gıdalarla et, tavuk, balık gibi çiğ gıdaları birbirinden uzak tutun. Et tavuk kestiğiniz bıçak ve kesme tahtasını yıkamadan başka yiyeceklerde kullanmayın.
¥ Et, tavuk, balık, yumurta gibi gıdaları iyice pişirin. Çorba ve diğer pişmiş yemekleri pişirirken mutlaka kaynatın. Pişmiş yemeğin yiyeceğiniz kadarki kısmını ısıtın.
¥ Gıdaları doğru sıcaklıkta saklayın. Pişmiş yemeklerinizi 2 saatten fazla dış ortamda bırakmayın. Uzun süre buzdolabında kalmış yiyecekleri yemeyin. Donmuş yiyecekleri oda ısısında uzun sürede çözmeyin. Buzdolabında çözün.
¥ Temiz su, temiz malzeme kullanın. Çiğ gıdaları iyice yıkadıktan sonra tüketin. Son kullanma tarihi geçmiş yiyecekleri tüketmeyin.