Sağlıkçı, mesleğinden memnun değil

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sağlıkçı, mesleğinden memnun değil

SAĞLIK Haberleri  /  AA

Sağlık-Sen tarafından yapılan bir araştırma, sağlık çalışanlarının yüzde 60’ının mesleğinden memnun olmadığını ortaya koydu.

Sağlık çalışanlarının durumlarının ve çalışma şartlarının tespit edildiği “Durum Analizi Anket Çalışması”na 6 bin 694 sağlık çalışanının online olarak katıldığını belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş “Ankette, sağlık çalışanlarının yüzde 60’ının ‘Şu anda bir fırsatım olsa mesleğimi değiştiririm’ noktasına geldiğini görüyoruz. Bunun sebebini araştırdığımızda sağlıktaki çalışma sürelerinin uzun olmasına, iş yükünün ağır olmasına ve şiddet gibi dış etkenlere bağlıyoruz” dedi. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, Türkiye’deki bir hemşirenin üç hemşirenin yapması gereken işi yaptığına işaret eden Durmuş “Bu, sürdürülebilir bir durum değil. Uzun yıllardır sağlıkta istihdamın yetersiz olmasına bağlı olarak çalışanların yükü her geçen gün artıyor” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...