Sağlık ordusuna yeni doktorlar: Kişi başına düşen hekim sayısı artacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Sağlık ordusuna yeni doktorlar: Kişi başına düşen hekim sayısı artacak

SAĞLIK Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sağlık alanında belirlenen yeni stratejiler kapsamında 100 bin kişiye düşen hekim sayısının 240’tan 315’e çıkarılması hedeflenirken aile hekimi başına düşen hasta sayısı ise 2 bin 700’e düşürülecek.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Hükûmet, sağlık hizmetlerindeki kaliteyi artırmak, sağlık kurumlarının vatandaşlara daha iyi ve kesintisiz hizmet sunabilmesini sağlamak, sağlıkta güvenilirliği yoğunlaştırmak için yeni stratejiler belirledi. Bu kapsamda 10 bin kişiye düşen hastane yatağı sayısı 36’ya çıkarılacak. Vatandaşların tedavilerinin daha aktif bir şekilde yapılması için hekim sayısı da artırılarak, 100 bin kişiye düşen hekim sayısı 240’tan 315’e, hemşire ve ebe sayısı da 370’ten 500’e yükseltilecek. Aile hekimliği birimlerinden daha kaliteli verim almak için aile hekimi başına düşen hasta sayısı 3 bin 40’tan 2 bin 700’e düşürülecek.

OBEZİTEYLE MÜCADELE

Tüm dünyada özellikle çocuklar arasında giderek yaygınlaşan obeziteyle mücadele de kararlılıkla sürdürülecek. Çocukluk çağı beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi başta olmak üzere çeşitli plan ve programlar doğrultusunda obezite oranının yüzde 27’ye düşürülmesi öngörülüyor.

Ayrıca, nadir hastalıkların erken dönemde teşhisi için tarama programları hazırlanacak. Nadir hastalıklara ilişkin tedavi ve araştırma merkezi sayısı artırılacak. Evde sağlık hizmetleri güçlendirilecek ve izleme takip sistemi geliştirilecek. Bulaşıcı hastalıklara yönelik mevcut tanı, takip ve erken uyarı sistemleri geliştirilecek. Ulusal düzeyde biyolojik ürünlerin üretilmesine ve aşı üretim kapasitesinin güçlendirilmesine yönelik merkezler kurulacak.

SEVK ZİNCİRİ OLUŞTURULACAK

Aile diş hekimliği uygulaması da çalışmalarda önemli bir yer tutacak. Aile diş hekimliği uygulaması, ülke genelinde yaygınlaştırılacak. Aile diş hekimliği birimlerinde koruyucu tedavileri tamamlanan bireylerin tedavi gereksinimlerinin ikinci basamak sağlık kuruluşlarında öncelikli karşılanmasına yönelik sevk zinciri oluşturulacak.

ÖDENEN İLACA ANALİZ

Öte yandan, takviye edici gıda ve bitkisel içerikli ürünlerin güvenli şekilde piyasaya arzını sağlayacak yeni mekanizmalar geliştirilecek. İlaçta akılcı tedarik yönetimi altyapısının güçlendirilmesi sağlanacak ve yapay zekâ uygulamalarıyla desteklenecek. Sağlık hizmetlerinin finansmanında değer bazlı geri ödeme yöntemlerinin kullanılması sağlanacak, ödenen ilaç ve tedavilere yönelik düzenli aralıklarla geriye dönük analizler yapılarak ödeme listelerinin etkinliği artırılacak.

SAĞLIK TURİZMİNE YAKIN TAKİP

Sağlık turizminde Türkiye’nin tercih edilebilirliği artırılacak. “Health Türkiye” küresel bir markaya dönüştürülecek, bu kapsamda sağlık turizmi alanında tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yürütülecek. Sağlık tesislerinin sağlık turizmi konusunda akreditasyonu teşvik edilecek. Sağlık turizminin katma değerin yüksek olduğu alanlara yayılmasına yönelik uygulamalar geliştirilecek. Sağlık turizmi faydalanıcılarının uzaktan takibi için gerekli altyapı oluşturulacak.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...