Sağlık çalışanı salgını önledi!

Sağlık çalışanı salgını önledi!

SAĞLIK Haberleri

Sakarya'da ismi açıklanmayan bir sağlık görevlisi, Arifiye ilçesinde düzenlenecek düğüne davet edildi. Ancak bir problem vardı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Düğün davetiyesindeki gelinin babası, bir hafta önce karantinaya alınan kişiydi. Durumu fark eden çalışan, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerine olayı anlattı. Ekiplerin Covid-19 testi yaptığı gelinin sonucu düğüne iki gün kala pozitif çıktı. Tören ertelenerek virüsün yayılımı engellendi ve gelin evinde karantinaya alındı. Filyasyon Koordinatörü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Selin Tunalı "Gelin, babasıyla çok yakın teması olmadığı için listeye eklenmemişti. Düğünde bulaşma riski olacağı gerekçesiyle kendisine test yapılması gerektiğinin bilgisini verdik. O da kabul etti. Kalabalık ortamlar riskli alanlar. Mümkün olduğunca buralara gidilmemeli. Gidenler de kısa süreli kalmalı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...