Sağlık Bakanı Koca'dan yeni koronavirüs paylaşımı

Düzenleyen:
Sağlık Bakanı Koca'dan yeni koronavirüs paylaşımı

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı son paylaşımda "Mümkünse hiçbir ülkeye gitmeyelim" uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) pandemi (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs salgını dünyada 5 bine yakın insanın ölümüne sebep oldu. Salgın, Türkiye'yi de tehdit ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 Mart akşamı Türkiye'de görülen vaka sayısının 5'e yükseldiğini açıklamıştı. Bakan Koca, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yurt dışı seyahatlerine ilişkin uyarıda bulundu.

Bakan Koca, "YURT DIŞINA GİDİŞ DÖNÜŞ UYARIMIZDA KESİNLİKLE ISRARCIYIZ. 1 seyahat, 1 kişi ve 1 tek risk değildir. Sonucu 82 milyonu etkileyebilecek bir risktir. Mümkünse hiçbir ülkeye gitmeyelim. Yurt dışındaysak orada tedbir alalım. TEDBİRLERİ NE KADAR SIKI TUTARSAK, TEHDİT O KADAR ZAYIFLAR." ifadesini kullandı.

9 AVRUPA ÜLKESİNE KAPILAR KAPATILDI

Tüm hudut kapıları Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika, Hollanda'dan gelen yolculara 08.00 itibarıyla kapatıldı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...