Romatizma hastalarına soğuk uyarısı

/ Kaynak: AA
Romatizma hastalarına soğuk uyarısı

SAĞLIK Haberleri  / AA

Romatizma hastalığında, soğuk havanın neden olduğu ülserin zamanla kangrene çevirerek, parmak kayıplarına yol açabileceği belirtildi.

El ve ayaklarda yaralara neden olan romatizma hastalığında, soğuk havanın yol açtığı ülserin zamanla kangrene dönüşebileceği ve parmak kayıplarının yaşanabileceği bildirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi İç Hastalıkları ve Romatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, romatizma hastalarına, kış günlerinde mümkün oldukça soğuktan kendilerini korumalarını ve gerek olmadıkça dışarı çıkmamalarını önerdi.

Halk arasında "kireçlenme" olarak bilinen romatizmanın böbrek, karaciğer, kalp ve hatta beyni bile etkileyebilen birçok çeşidinin bulunduğunu anlatan Şahin, erken tanı ve tedavinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Ellerinde romatizma olanlara eldiven uyarısı 
Eklem romatizması ve damar tutulması olan kişilerin kış aylarında kalın giyinmelerinin önemli olduğunu ve soğuktan korunmaları gerektiğini belirten Şahin, "El ve ayaklarında yaralarla seyreden romatizma hastalığı olanların kış aylarında özelikle eldivensiz sokağa çıkmamaları, kendilerini soğuktan korumaları, soğuk suyla dahi temas etmemeleri çok önemlidir. Çünkü soğuğa maruz kaldığında ellerinde ülser dediğimiz yaralar oluşmakta. Bu kangrene çevirmekte hatta ileride parmak kayıplarına kadar gidebilmektedir. Bu yüzden bu bireylerin soğuktan korunmaları çok önemlidir" diye konuştu.

Reklam yoluyla satılan kremlere dikkat
Doç. Dr. Ali Şahin, özellikle son dönemlerde televizyon kanalları aracılığıyla reklam yoluyla romatizma kremi satışı yapıldığını da dikkati çekerek, bu tür kremlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...