Ramazanda göz damlasını ihmal etmeyin

Düzenleyen:
Ramazanda göz damlasını ihmal etmeyin

SAĞLIK Haberleri

Oruç sebebiyle hekime danışmadan göz damlası kullanımının kesilmemesi gerektiğini söyleyen Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Cafer Tanrıverdi “Özellikle glokom hastalığı ve göz ameliyatı olan kişiler damla kullanmayı ihmal etmemeli. Göz damlası ihtiyacı varken kullanmamak ciddi sonuçlar oluşturabilir” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Gözde alerji, konjonktivit, kirpik dibi iltihabı gibi hastalarda göz damlası ihtiyacı günde en fazla iki üç defa olduğundan hastalar damlalarını iftar ve sahur arasında kullanabileceklerine işaret eden Dr. Tanrıverdi, “Fakat ağır enfeksiyonlarda göz hekiminin belirlediği saatlere uyulmalı. Ağır göz enfeksiyonu varlığında daha sık olarak damla ihtiyacı ortaya çıkacaktır. Böyle hâllerde hastalar gün içinde gerekli sıklıkta ilaçlarını damlatarak; göz damlası orucu bozmadığı için oruç tutmaya devam edebilirler” diye açıkladı.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...