Ramazan sonrası talep arttı: 'Ölümden başka her derde deva'

Düzenleyen:
Ramazan sonrası talep arttı: 'Ölümden başka her derde deva'

SAĞLIK Haberleri

Ramazan ayı sonrası, zayıflayan bağışıklık sistemi ve metabolizmasını güçlendirmek isteyen vatandaşlar soğuk sıkım çörek otu yağına talep gösteriyor. Birçok hastalığa iyi gelen çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Peki, çörek otu ve yağının yararları neler? Uzmanından öğrenelim…

Ramazan sonrası vücutlarını toparlamak isteyen vatandaşlar aktarların yolunu tuttu. Doğal destekleyici olarak önemli bir rol oynayan çörek otu yağına kışın da olduğu gibi talep çok. Ramazan ayı boyunca açlık ve susuzluk çekerek bağışıklığı azalan bazı vatandaşlar, bünyesini tekrar güçlendirmek için çareyi çörek otu yağında buldu. İşte çörek otu yağının diğer faydaları…

ÇÖREK OTU VE YAĞININ BİRÇOK FAYDASI VAR

Osmanlı geleneğinden beri her türlü hastalığın tedavisinde kullanılan çörek otunun öneminden bahseden aktar Meryem Altın, Ramazan ayından sonra zayıflayan bünyeler için kullanılması gerektiğini ifade etti. Geçmişte de pidelerin üzerinde çörek otunun kullanılma sebeplerinden birinin Ramazan boyunca bünyeyi güçlendirmek olduğunu söyleyen Altın, çörek otu ve yağının faydalarından bahsetti:

- Çörek otu için geçmişten günümüze kadar gelen, ‘ölümden başka her derde deva’ şeklinde bir söz vardır. Osmanlı geleneğinden beri her türlü hastalıkta kullanılmıştır.

-Çörek otu, hasta olmadan önce kullanılması gerekiyor çünkü içinde bağışıklık sistemimizi güçlendirici içerisinde maddeler var. Sağlıklıyken de gün içerisinde bir çay kaşığı kadar çörek otu yağını ya da kendisinin tüketilmesini öneriyoruz.

-Geçmişte buna benzer örnekler var. Ramazan ayında insanlar uzun süreler boyunca aç ve susuz kaldığı için bünyeleri zayıflayabiliyor. Özellikle de kış ayında denk gelen Ramazan’da insanların bünyesi zayıflıyor ve daha kolay hasta oluyorlar. Bu yüzden geçmişte Ramazan ayında, insanların bünyesini kuvvetlendirmek ve metabolizmayı güçlendirmek için pidelerin üstünde bile çörek otu kullanılmıştır. Bu yüzden normal zamanda ekmeklerin üstünde çörek otu olmaz.

-Ramazan ayında insanların bünyesinin kuvvetlenmesi için pidelerin üstünde kullanılmış. Bundan dolayı çörek otunun düzenli olarak mutlaka tüketilmesi gerekmektedir.



Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...