Rakibin dirseği hayatını kurtardı

Rakibin dirseği hayatını kurtardı

SAĞLIK Haberleri

Campell, 'Bir maçta rakibim dirsek atınca göğsümde bir sertlik hissettim. Kanseri hiç aklıma getirmedim. Daha sonra tanı kondu ve tedavi gördüm" dedi.

Amerikan Kadın Basketbol Ligi ve Dünya Basketbol Ligi'nin efsane oyuncularından Edna Campbell da Breastanbul Konferansı'na katılarak göğüs kanserine nasıl yakalandığı ve hastalığı nasıl yendiğini anlattı. Campbell, hastalığa yakalanmadan önce göğüs kanseri ile ilgili her şeyi çok iyi bildiğini ancak "benim başıma gelmez duygusu içinde son derece rahat olduğunu" belirterek, "İlk tanı konulduğunda aktif sporcuydum ve her açıdan sağlıklı, hiçbir risk faktörü olmayan bir insandım. Bir Basketbol oyuncusu olarak meme kanserinin ayrım yapmadığını söyleyebilirim" dedi. Hastalığını basketbol sayesinde fark ettiğini belirten Campell, "Bir maçta rakibim dirsek atınca göğsümde bir sertlik hissettim. Her sporcunun yaptığı gibi hemen buz koydum. Ancak geçmedi. Kanseri hiç aklıma getirmedim. Daha sonra tanı kondu ve tedavi gördüm. Kanseri erken yakalayabildiğimiz için şu an hayattayım" dedi.

nbsp;Rakibin dirseği hayatını kurtardı
Ziyneti Kocabıyık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...