Pozitif vaka en düşük seviyede

Pozitif vaka en düşük seviyede

SAĞLIK Haberleri

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu şehirde Covid-19 salgınının başlangıcından beri pozitif vaka oranında en düşük seviyenin önceki gün görüldüğünü belirtti.

Memişoğlu “Hep birlikte başarıyoruz. Teşekkürler İstanbul. Rehavete kapılmadan, unutmadan... Covid’i şehrimizden kovalım, gündemimizden çıkaralım” ifadelerini kullandı.

BEŞ MİLYON AŞILAMA
Öte yandan Sağlık Bakanlığı ülke genelinde yapılan toplam aşı sayısını 30 milyon 284 bin 601 olarak açıkladı. Salgının artış hızının azaltılması ve kontrol altına alınması açısından kritik öneme sahip olan İstanbul’da saat 11.13 itibarıyla 2 milyon 931 bin 613’ü birinci doz, 2 milyon 68 bin 395’i ikinci doz olmak üzere uygulanan toplam aşı miktarı 5 milyon 8 oldu.

BATI NİL VİRÜSÜ UYARISI
Bu arada uzmanlar İstanbullulara Batı Nil virüsü uyarısında da bulundu. Kan yoluyla bulaşan virüsün İstanbul’da kuşlarda tespit edildiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...