Pandemide zayıflık hastalığı hortladı

Pandemide zayıflık hastalığı hortladı

SAĞLIK Haberleri

Kanada’da yapılan yeni bir çalışma, pandeminin ilk dalgasında 13-16 yaş grubundaki gençler arasında anoreksiya vakalarında yüzde 65 artış olduğunu ortaya çıkardı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bir taraftan aşırı kilo artışına sebep olan pandeminin yatkın kişilerde aşırı zayıflık hastalığını da tetiklediğini gösteren çalışma, ayrıca pandemi sırasında Covid-19 enfeksiyonuna yakalanan anoreksiya hastalarında hastaneye yatışların yüzde 116 oranında arttığını gösterdi. Montreal'deki McGill Üniversitesinden araştırmacılar , ülke genelinde üçüncü düzey yeme bozukluğu tedavi programlarına sahip altı büyük çocuk hastanesinden veri topladı. 13 - 16 yaş arasındaki gençler arasında yeni anoreksiya teşhisinin, pandeminin ilk dalgası sırasında ayda ortalama 24,5'ten ortalama 40,6'ya (yüzde 65'lik bir sıçrama) yükseldiğini buldular. JAMA dergisinde yayınlanan çalışmayı gerçekleştiren uzmanlar, yeme bozukluklarındaki artışın Covid-19 pandemisinin sebep olduğu sosyal izolasyon ve belirsizliğin, gençler arasında kaygı ve depresyonun yükselmesine bağlı olduğunu vurguluyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...