Pandemide daha az antibiyotik tükettik

Pandemide daha az  antibiyotik tükettik

SAĞLIK Haberleri

İlaç Bilincini Geliştirme ve Akılcı İlaç Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, pandemi döneminde antibiyotiklerin kutu bazında reçetelenme oranının yaklaşık yüzde 20-50 azaldığını belirtti.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Maske, mesafe ve hijyen tedbirlerinin grip, nezle gibi solunum yolu enfeksiyonlarında büyük oranda azalmaya sebep olduğunu söyleyen İlaç Bilincini Geliştirme ve Akılcı İlaç Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, "Bir yıldır en fazla antibiyotik kullanılan alanlardan olan viral enfeksiyonlar neredeyse hiç görülmediği için solunum yolu enfeksiyonlarında tercih edilen antibiyotiklerin kutu bazında reçetelenme oranı yaklaşık yüzde 20-50 azaldı” dedi. Buna karşılık yatan hastalarda tüketimin arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Balık, “Bunun sebebi, Covid-19'a bağlı yoğun bakımda yatan, ağır zatürresi olan vakalardaki artış ve Covid-19 zatürresi yüzünden yıpranan akciğerde kolayca bakteriyel enfeksiyon eklenme ihtimalidir" diye anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...