Otuz saniyelik nefes testi ile koronayı anlayın

Düzenleyen:
Otuz saniyelik nefes testi ile koronayı anlayın

SAĞLIK Haberleri

Yaşanan bütün acı olaylara rağmen bazı kişilerin hastalık ve aşıya karşı hâlen küçümseyici tavır aldığını söyleyen Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Acil Uzmanı Dr. Ömer Küçükdemirci, “Onlara tavsiyem, nefeslerini sık aralıklarla 30 saniye boyunca tutmaya çalışmaları. O zaman bir Covid-19 hastasının neler çektiğini daha iyi anlayacaklar” dedi.

Özellikle gençlerin “Bana bir şey olmaz” mantığıyla hareket etmesinin salgınla mücadeleyi olumsuz etkilediğini vurgulayan Küçükdemirci, gençlere bu hastalığın herkesi hayattan koparabildiğini, gidenlerin geride acı hikâyeler bıraktığının daha iyi anlatılması gerektiğini söyledi. Yoğun bakımda yaşananların sağlık personelinin ruh durumunu da derinden etkilediğini anlatan Küçükdemirci, “Yoğun bakımdaki bir annenin down sendromlu kızıyla telefonda görüntülü konuşarak vedalaşması benim hayatım boyunca unutamayacağım olay oldu” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...