Önce böbrek sonra bebek

Düzenleyen:
Önce böbrek sonra bebek

SAĞLIK Haberleri

Adana’da böbrek yetmezliği sebebiyle 2003 yılında babasından böbrek nakli yapılan genç kadın, uzun süren tedaviden sonra bebek sahibi olunca gözyaşlarını tutamadı.

Otuz üç yaşındaki Aslıhan Tuğba Ersular uzun yıllar böbrek yetmezliği çektikten sonra bundan 16 sene evvel babasından alınan böbrek sayesinde hayata tutundu; 2013 yılında da Kadir Ersular ile dünyaevine girdi. Çift, bebek sahibi olmak istedi ancak Aslıhan Tuğba Ersular böbrek nakilli olduğu için gebeliği risk taşıdığından bir türlü bebek sahibi olamadı.  Ersular çifti bunun üzerine Acıbadem Adana Hastanesine başvurdu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Cansun Demir kontrolünde tedavi gören Ersular çiftine doktor müjdeli haberi dokuz ay önce verdi. Ersular’ın hamileliği riskli olduğu için hastanede sürekli kontrol altında tutuldu. Sonunda Ersular çiftinin Eymen ismini verdiği bir bebekleri oldu. Ancak bebek 2 kilo 200 gram olduğu için hastanede kuvöze alındı. Kronik böbrek hastalıklarında çocuk sahibi olamama probleminin çok sık göründüğünü ama böbrek nakli olayıyla birlikte gebelik ihtimalinin arttığını belirten Prof. Dr. Demir “Gebelik döneminde nefroloji uzmanının da yapacağı sıkı takiple böbrek nakilli kadınlar da rahatlıkla anne olabilirler” dedi. İHA

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...