Onarılmaz yırtıklara menisküs nakli

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Onarılmaz yırtıklara menisküs nakli

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sporcu hastalığı olarak bilinen menisküs yırtıklarının günlük hayat içinde de gerçekleşebileceğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Kays Ünal, menisküslerin diz ekleminin gizli koruyucuları olduğunu söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Farklı tedavi şekilleri olan menisküs yırtıklarında nadir yapılan işlemlerden birinin de menisküs nakli olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ünal “Nadir durumlarda, menisküs yırtığı o kadar ciddi olabilir ki onarılamaz hâle gelir. Bu durumda, donörden alınan sağlam bir menisküsün nakli düşünülebilir. Ancak menisküs nakli nadir bir işlem olup, özenle değerlendirilir. Cerrahi müdahale sonrası, fizik tedavi ve rehabilitasyon süreci önemlidir. Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak, dizinizi güçlendirmek, esnekliğini geri kazanmak ve normal aktivitelere dönmek için fizik tedavi programı takip edilmelidir” dedi.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...