Obezite ameliyatından sonra bu kurallara mutlaka uyun

Obezite ameliyatından sonra bu kurallara mutlaka uyun

SAĞLIK Haberleri

Vücut kitle indeksi 35’i geçen, diyet ve sporla kilo veremeyen kişilerin, beraberinde diyabet, hipertansiyon, kolesterol, karaciğer yağlanması gibi sağlık problemleri yaşaması durumunda obezite cerrahisi adayı olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ersoy Taşpınar, başarılı geçen ameliyatın ardından yapılan hataların hayatı tehdit edebileceği konusunda uyardı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Obezite cerrahisi olan hastaların ameliyat sonrası takibinin son derece önemli olduğunu belirten Taşpınar, ameliyat olan kişilerin dikkat etmesi gereken noktaları şöyle sıraladı:
¥ Yemek yerken su içmeyin. Çünkü mide kapasitesi artık eskisi gibi değil daha küçük olduğundan midenizi suyla doldurmayın.
¥ Öğünlerinizi bölerek yiyin. Üç öğünü altı öğüne paylaştırın.
¥ Protein ağırlıklı beslenin. Her öğününüzde mutlaka bir veya iki çeşit protein olsun.
¥ Gazlı içeceklerden uzak durun. Mide hacminizi büyüterek eskiye dönmenize sebep olabilir.
¥ Hazır yemeklerden uzak durun. Çünkü dışarıdan alınan gıdaların protein, karbonhidrat, yağ oranlarını ayarlamak zor olabilir.
¥ Doktorunuzun tavsiye ettiği vitaminleri mutlaka alın.  
¥ Mide ameliyatı geçiren kişilerde Demir, B12, D vitamini, kalsiyum eksikliği olacaktır. Bunların takviye edilmesi gerekir. Ameliyat tipine bağlı olarak belli süreler mutlaka vitamin ve mineral takviyesi alınmalı. iha

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...