Ne yüksek ateş, ne de koku kaybı! Koronavirüs semptomları değişti: İşte en sık görülen belirtiler

Düzenleyen:
Ne yüksek ateş, ne de koku kaybı! Koronavirüs semptomları değişti: İşte en sık görülen belirtiler

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüs testi pozitif çıkan 17 bin 500 kişiden elde edilen verilere göre, en sık görülen semptomlar artık yüksek ateş ve koku ile tat kaybı değil. İngiltere'de yapılan araştırmaya göre artık öne çıkan belirtiler boğaz ağrısı ve baş ağrısı olarak değişti. Diğer semptomlar ise burun tıkanıklığı ve kuru öksürük.

Koronavirüs vaka sayıları dünya genelinde artışa geçti, maske ve aşı yeniden gündemde. Covid-19'un ilk dönemlerinde yapılan araştırmalarda en sık görülen semptomlar yüksek ateş ve koku ile tat kaybı olarak görülüyordu ancak mutasyonlar sonrası bu sıralama değişti.

İngiltere'de Covid-19 testi pozitif çıkan 17 bin 500 kişiden gelen verilere göre, en yaygın görülen semptom artık boğaz ağrısı. Birkaç ay önce ilk sıralarda yer alan yüksek ateş ve tat kaybı ,se son dönemdeki hastalarda eskisine göre çok daha nadir görülüyor. "Zoe App" adlı uygulamanın verilerine göre, öne çıkan 20 Covid-19 belirtisi sırasıyla şöyle:

Boğaz ağrısı - %58

Baş ağrısı - %49 

Burun tıkanıklığı - %40

Kuru öksürük - %40 

Burun akıntısı - %40 

Balgamlı öksürük - %37

Ses kısılması - %35 

Hapşırma - %32 

Yorgunluk - %27

Kas ağrısı - %25 

Baş dönmesi - %18 

Lenf bezlerinin şişmesi - %15

Göz ağrısı - %14 

Koku hissinde değişim - %13 

Göğüs ağrısı - %13

Ateş - %13

Terleme - titreme - %12 

Nefes darlığı - %11

Kulak ağrısı - %11 

Koku kaybı - %10

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...