Nadir hastalıklar ilaçsız kalmıyor

Düzenleyen:
Nadir hastalıklar ilaçsız kalmıyor

SAĞLIK Haberleri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Orhan Koç “Bir hastalıkla ilgili tedavi metodu veya ilaç varsa, Türkiye bu ilaç ya da tedavi metodunu geri ödeme kapsamına alan dünyadaki ilk beş ülkeden birisidir.” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Orhan Koç “Bir hastalıkla ilgili tedavi metodu veya ilaç varsa, Türkiye bu ilaç ya da tedavi metodunu geri ödeme kapsamına alan dünyadaki ilk beş ülkeden birisidir.” dedi. Dünya Nadir Hastalıklar Günü dolayısıyla Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi tarafından düzenlenen toplantıya katılan Koç, SGK’nin nadir hastalıklarla ilgili tedavi seçeneklerini yurt içi yurt dışı ayrımı yapmaksızın finanse ettiğini vurgulayarak “İlaçların Türkiye’de ruhsatının olup olmadığına bakmaksızın, Sağlık Bakanlığının bilim komisyonunun ‘Bu ilaç etkilidir’ görüşüyle geri ödemeye alıyoruz ve hastalarımızın erişimine sunuyoruz.” dedi. İlaçları yurt dışından şimdiye kadar Türk Eczacılar Birliği aracılığıyla getirdiklerini, bundan sonra kurum olarak direkt kendilerinin getireceklerini belirten Koç, ilaçları PTT’nin kargo hizmeti kanalıyla vatandaşlara ulaştıracaklarını anlattı. 
 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...