Moda tutkunu iş kadınları 10 hareketle formda kalın

Moda tutkunu iş kadınları 10 hareketle formda kalın

SAĞLIK Haberleri

Yoğun çalışma temposundan dolayı spor salonuna gidemeyen fakat formda kalmak isteyen iş kadınları, evde yapacakları bu hareketlerle formunu koruyabilir

Çalışan kadınların, iş hayatındaki kariyer koşturmacası yüzünden formda kalmaları hiç kolay olmuyor. Eski milli jimnastikçi Ebru Karaduman, evde kolayca uygulanabilecek 10 pratik egzersizle formda kalmanın püf noktalarını şöyle sıralıyor;
Arka kol çalışma
Ayaklarınızı omuz genişliğinde açıp dik durun. Dambılları avuçlarınız birbirine bakacak şekilde başınızın üzerinde tutun. Dirseklerinizi sağa sola oynatmadan kolunuzu bükün ve ağırlığı başınızın arkasına indirin. Nefes verirken dirseğinizi sabit tutup ağırlığı yukarı doğru itin. nbsp;Her iki kol için 12 tekrar nbsp;
Göğüs çalışma
Sırt üstü uzanın. Dambılları avuçlarınız karşıya bakacak şekilde tutun. Dirsekleriniz omuz hizasında 90 derecelik açıdayken göğüs ve karın kaslarınızı sıkarak dambılları göğsünüzün önünde yukarı uzatarak birleştirin. 12 tekrar.
Ön kol kası çalışma
Dik durun, avuçlarınız içeri bakacak şekilde dambılları kalça hizanızda önde tutun. Şimdi dirsekleri dışarı doğru vererek dambılları çene hizanıza doğru çekin. İndirerek başlangıç pozisyonuna gelin ve tekrarlayın. 12 tekrar. nbsp;
Kalça-Bacak kası çalışma
Ayaklarınızı omuz genişliğinde açıp dambılları yanda tutun. Nefes verirken bir bacağınızla ileri doğru adım atın ve her iki bacağınızı dizlerinizden 90 derecelik açıyla bükerek, öndeki bacağınız yere paralel oluncaya kadar alçalın. Bu esnada dirseklerinizi bükerek dambılları omzunuza doğru kaldırın. Öndeki bacağınızı topuğunuza basarak başlangıç pozisyonuna gelirken dambılları da indirin ve diğer bacağınızla da aynı hareketi tekrarlayın. 12 tekrar yapın.
Omuz kası çalışma nbsp;
Ritmik şekilde kollarınızı ve bacaklarınızı açın, kollarınızı başınızın üzerinde ayaklarınızı yerde birleştirin, tekrar açarak bir yıldız şeklini alın. Seri bir şekilde açılıp kapanarak egzersizi uygulayın. nbsp;2x2 dakika boyunca yapın, arada 10 saniye dinlenin.
Top Üzerinde Köprü nbsp;
Her iki ayak tabanını topun üzerine ve kollarınızı da kalça hizasında yanlara koyarak, sırtüstü uzanın. Nefes verirken, karın ve kalça kaslarını sıkarak poponuzu yerden kaldırın, vücut omuzlarından dizlere düz bir çizgi çizsin. 12 tekrar.
Topla Mekik nbsp;
Sırt üstü uzanın, dizlerinizi bükün bacaklarınızı topun üzerine koyun. Karnınızı içeri çekin, dirsekleriniz yanlara bakacak şekilde kollarınızı başınızın arkasına koyun. Nefes alıp verirken başı ve kürek kemiklerinizi yerden kaldırın. nbsp;12 tekrar.
Ayaklara Uzanma nbsp;
Kollarınızı omuz, bacaklarınızı kalça hizasında düz şekilde yukarı uzatın, parmak uçlarınız tavana baksın. Bu pozisyondayken nefes vererek parmaklarınızla ayak bileklerinize dokunmaya çalışın. 12 tekrar.
Timsah
Yerde ayak uçlarınızın ve ellerinizin üzerinde bir sopa gibi düz durarak pozisyon alın. Önce sağ dizinizi sağ dirseğinize doğru çekin. Sağ ayağınızı yerine koyup şimdi sol dizinizi sol dirseğinize yaklaştırın. Seri şekilde bir sağa, bir sola dizlerinizi çekerek uygulayın. 12 yapın.
Plankta Çapraz Diz Çekme
Yerde ayak ve ellerinizin üzerinde bir sopa gibi düz durun. Sağ dizinizi sol dirseğinize değdirin. Sonra sol dizinizi sağ dirseğinize değdirin. Seri şekilde dizlerinizi çapraz yöne çekerek uygulayın. nbsp;12 tekrar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...