Milyarlarca genç, sağır olma tehlikesi altında

- Güncelleme:
Milyarlarca genç, sağır olma tehlikesi altında

Sağlık Haberleri

Dünya Sağlık Örgütünden gençlere ‘müzik dinleme’ uyarısı geldi, hükümetlere de tedbir almaları çağrısında bulunuldu.

OSMAN SAĞIRLI'NIN HABERİ

BMJ Global Health dergisinde yayınlanan ve 19 bin kişiyle yapıyan 33 araştırmanın sonuçlarına göre, gençlerin yüzde 24’ünün akıllı telefon gibi cihazlarla kulaklık kullanırken güvenli olmayan dinleme uygulamaları yaptığını tespit edildi. Yüzde 48’inin ise konser veya gece kulübü gibi eğlence mekânlarında güvenli olmayan gürültü seviyelerine maruz kaldığı belirlendi. Araştırmada 670 bin ila bir milyar 350 bin gencin işitme kaybı riski altında olduğu değerlendirildi.

Güney Carolina Tıp Üniversitesinden odyolog Lauren Dillard, konser, gece kulübü gibi yüksek sesli etkinliklerde kulak tıkaçlarının takılması gerektiğini söyledi. Yüksek sesli işitme sağlığı için iyi olmadığını vurlayan Dillard, “67 yaşına geldiğinizde oldukça büyük bir etkisi olabilir” dedi. DSÖ, 2050 yılına kadar 700 milyon kişide işitme kaybı olabileceği ikazında bulundu. DSÖ verilerine göre dünyada 430 milyondan fazla kişi işitme engelli.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...