Mide kanseri sessiz ilerliyor! Şişkinliği hafife almayın

- Güncelleme:
Mide kanseri sessiz ilerliyor! Şişkinliği hafife almayın

SAĞLIK Haberleri

Mide kanserinin dünyada akciğer kanserinden sonra en sık görülen ikinci kanser türü olduğunu belirten genel cerrahi ve cerrahi onkoloji uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol “Kendine özgü hiçbir belirti vermeden ilerleyen mide kanserinde son yıllarda artış görülüyor. Bu yüzden aslında pek önem vermediğimiz karnın üst kısmında şişkinlik, ağrı, çabuk doyma, iştahsızlık, bulantı, kusma, hızlı kilo kaybı ve kansızlık gibi şikâyetlerde derhâl bir hekime görünmek gerekir” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ

Ülkemizde erkeklerde görülen kanserlerin yüzde 7,4’ünü, kadınlarda ise yüzde 6’lık kısmını mide kanserinin oluşturduğunu ifade eden Prof. Dr. Yol  “Erkeklerde, A kan grubundaki kişilerde, sigara içenlerde ve şişmanlarda mide kanseri görülme riski daha fazlayken; hastalık farklı sebeplerle de gelişebilmektedir. Midede hazımsızlık, şişkinlik, ülsere sebep olan ‘helicobacter pylori’ adı verilen bakteri türü tedavisinin ihmal edilmesi, geçmişte mide sinirleri kesildiği için uzun yıllar midede asit salgılanmamış olması, tütsülenmiş yiyecekleri sık tüketmek, genetik yatkınlık, kişide gastrit ve B12 vitamini eksikliği olması mide polipleri mide kanserinin en önemli sebepleridir” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...